image

Kardelen mahallesinde yapılan 6 derslikli Dicle Anaokulunun açılışı yapıldı.

Dicle Anaokulu açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, "Bu güzide okul 2022 yatırım programımızda yer alan 12 okulumuzdan biri.  Şu an itibariyle 147 öğrencisi, 6 öğretmeni ve idarecileriyle çocuklarımızın eğitimini burada 2. Dönemin başından itibaren yoğun şekilde ama 1. Dönemin sonu itibariyle de başlatmış bulunduk. Okul öncesi eğitim bizim eğitim basamakları içerisindeki en önemli basamağımız. Okul öncesi ile eğitime başlayan çocuklarınımız, ondan sonraki tüm eğitim kademelerinde bu basamakta almış olduğu eğitimin avantajını tüm hayatları boyunca, hatta iş hayatları boyunca yaşayacaklar.” şeklinde konuştu.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM İLE TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDEYİZ”

Kurtaran, “Okul öncesi eğitimi almış ile almamış öğrenci arasında çok ciddi farklar olduğunu bizim okul öncesi uzmanlarımız ifade ediyor. İlimizdeki okul öncesi verileri de her gün giderek daha iyi bir hal alıyor. Özellikle şu an itibariyle Türkiye ortalamasının çok çok üstündeyiz. İl geneli 18 bin tane çocuğumuz okul öncesi eğitimi görüyor. 5 yaşta okullaşma oranımız Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyor. 5 yaş çağ nüfusumuz aşağı yukarı 13 bindir. 12 bin 500'ü şu an okullarımızda devam ediyor. Tabii 3 ve 4 yaş çalışmalarımız da devam ediyor." dedi.

Açılış törenine, Vali Canalp'’in yanı sıra Batman AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *