image

Merkezde iki ve ilçelerde birer adet hizmet veren aşevlerine yeni araçlar teslim edilerek sıcak yemek hizmetinin daha hızlı ulaşması sağlanacak.

Araç teslim töreninde açıklama yapan Vali Ekrem Canalp, “Türkiye'de ilklerden bir tanesini Batman’da gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisinde bir araya geldik. Ben daha öncesinde her ilçede aşevi ve merkezde aşevi da öncesini Türkiye’de ikincisi olduğunu söylemiştim. Edirne'den sonra bu proje Türkiye’de ikinci olarak Batman’da, uygulanıyor demiştim. Bir düzeltme yapmak durumundayım. Edirne'de 2 ilçemizi tek aşevinden tek merkezden kurarak hizmet vermiştik. Dolayısıyla her ilçesinde ve merkezinde aşevi olan proje olarak bu proje Türkiye’de ilktir ve Türkiye’de şu anda da tektir. Tek proje olarak vakfın Türkiye’ye model olacak. Anlayışımızın bir başka yansımasıdır. Bu aş evlerimiz şu anda ilçelerimizde hizmet veriyor.” diye konuştu.

“Aşevlerimizden Bin 172 Aile sıcak yemek alıyor”

Canalp, “Almış olduğumuz bu 7 araçla birlikte hem merkezimizde hem de ilçelerimizde vermiş olduğumuz bu hizmetin sürekliliğini ve kaliteli şekilde sağlamanın kıvancını yaşıyor olacağız. Merkezimizde Sason’da, Kozluk’ta, Beşiri de Hasankeyf ve Gercüş’te ilçelerimizde birer adet il merkezimizde 2 adet aracı bugün buradan teslimatını yapacağız. Her gün sıcak yemek, yani 3 çeşit olmak üzere her ilçemizde vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtıyoruz. Bunları geleneğimizi yaşatacak şekilde sefer taslarıyla dağıtıyoruz. Vatandaşlarımıza bin 172 aile şu anda bu hizmetten faydalanıyor. Toplam faydalanan vatandaş sayımız da 4 bini geçti. Bundan da gurur duyuyoruz ve her geçen gün de sayı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın durumuna göre yapmış olduğumuz analizlere göre yemek hizmetinden faydalanıyor.” ifadelerini kullandı.

“Projelerimiz Birçok Kurumun Ortak Çabasıyla Yapıldı”

Sıcak yemek hizmetini verdikleri vatandaşların en fazla sosyal desteğe ihtiyaç hisseden aileler ve vatandaşlar olduğunu belirten Canalp, “Bu projelerimiz birçok kurumun beraber çalışması neticesinde ortaya çıkmıştır. Bunlardan bir tanesi ilçelerimizdeki ve merkezimizde ki Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfıdır. Vakıflarımızın personelleri, müdürlerimiz her birisi bu projenin hayata geçmesi için çabala gayret göstermişlerdir. Aynı şekilde vakıf başkanları olan kaymakamlarımız bu projenin hayata geçmesi için kendileri üstün bir performans sergilemişler ve ilçelerinde bu aşevlerini faaliyete geçmeleri için her türlü desteği vermişlerdir. Bazı ilçelerimizde de ilçe belediyelerimiz bu şekilde aşevlerinin faaliyete geçebilmeleri için yer temin etmişlerdir.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *