image


Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 2012 yılından bu yana her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye geneli düzenlenen "Siyer Yarışması" 7'den 70'e her yaştan yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

4 farklı kategoride gerçekleştirilen ve 90 dakika süre tanıtan test usulü yarışmada 1 ve 2'inci kategoriler için 60 soru, 3 ve 4'ücü kategoriler için 75 soru yer aldı.


İller bazında en fazla katılımın sağlandığı İstanbul'da yüzlerce okulda gerçekleşen yarışma ile ilgili açıklamada bulunan konuşan Peygamber Sevdalıları İstanbul Sözcüsü Adem Atlı, 2012 yılından bu yana her gerçekleştirdikleri yarışma ile asıl amaçlarının peygamber efendimizin hayatının toplum tarafından okunması, anlaşılması, yaşanması ve yaşanmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

"Amacımız peygamber efendimizin mesajının topluma sirayet etmesidir"

Atlı, "Bizler peygamber sevdalıları olarak 2012'den beri her sene sayımız katlanarak büyüyor. Bu sene de Türkiye genelinde 200 bin kişi katıldı. Başvurunun en fazla olduğu il İstanbul oldu. İstanbul'da yaklaşık 27 bin kişi bu sınava başvurdu. Bizde bunun gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizim buradaki amacımız peygamber efendimiz hayatının toplumun iyi bir şekilde okuması ve peygamber efendimiz kutlu mesajlarının insanlara sirayet etmesidir." dedi.



Siyer yarışması için 'kaybedeni olmayan sınav' sloganını belirlediklerini hatırlatan Atlı, "Sınava giren herkesin peygamber efendimiz hayatını ögrenen ve kendi hayatına yansıtan herkesin bu yarışmayı kazandığını düşünüyoruz. Umre, telefon, tablet, bilgisayar, altın gibi birçok ödül var. Yarışmada birinci olanlara umre, diğer derecelerde ise sırasıyla farklı ödüller verilecek." diye konuştu.

Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür

Atlı, "Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bu yarışmaya giren bütün adaylardan Allah razı olsun. Rabbim peygamber efendimiz hayatını iyi bir şekilde öğrenmeyi bize nasip etsin. Peygamber efendimiz kutlu mesajlarının insanlara ulaştırmak için bize gayret versin. Millî Eğitim Bakanlığımıza, il ve ilçe milli eğitim müdürlerine ve okul müdürlerine çok teşekkür ediyorum. Bu sınavın gerçekleştiği ana kadar perde arkasında çok ciddi gayret göstererek çalışan kardeşlerimize teşekkür ediyorum sizlerde de Allah razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *