image

Ramanlılar Derneğinin düzenlediği çiğ köfte etkinliği programında 20 ve 21. Dönem Batman Milletvekili Faris Özdemir de hazır bulundu.

Batman Raman-Der olarak; Batman Merkez, İlçe ve Köylerinde yürüttülen 2023 yılı faaliyetleri şu şekilde sıralandı:

“6 Şubat 2023 yılı ülkemizde yaşanan Maraş merkezli depremin ardından; seferberlik ruhuyla toplanan ve gıda, yakacak, soba, giyim, battaniye, hijyen malzemesi, çocuk bezi, bebek maması gibi temel ihtiyaç malzemeleri deprem bölgesine gönderilmiştir.

Dernek üyelerimiz arasında seçilen nitelikli kişilerden oluşturulan arama ve kurtarma ekibi deprem bölgesine gönderilmiştir. Deprem sonrası İlimize gelen 15 depremzede aileye, barınmaları için konut temin edilmiştir. Depremzedeler için Valiliğimizce yapılan kermeste Derneğiniz açılan stantta elde edilen gelir tamamı ile Valiliğimize nakdi olarak teslim edilmiştir.

Okul öncesi yardıma muhtaç 250 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı yapılmıştır. 5 üniversite öğrencisine burs verilmektedir. Batman Merkez İlçeye bağlı Samanyolu köyü ilköğretim okulu Derneğimiz tarafında boyanmıştır. Ramazan ayında Yardıma muhtaç 200 aileye gıda yardımı yapılmıştır.

Derneğimize müracaat eden yardıma muhtaç 30 aileye nakdi yardım yapılmıştır.”

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *