image

HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, öğrencileri seçmeli Kürtçe dersine davet için yöresel kıyafetleriyle yürüdü. Şemsettin Güneş Camisinden Gülistan Caddesine kadar süren yürüyüşe kalabalık bir vatandaş grubu da katıldı.

HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, “Anadilimiz İçin Yürüyoruz” sloganıyla Şemsettin Güneş Camisinden Gülistan Caddesine kadar yürüdü.  Seçmeli Kürtçe dersine teşvik amacıyla yapılan yürüyüşe HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, HÜDA PAR İl ve İlçe Teşkilatları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Yürüyüş boyunca seçmeli Kürtçe dersine teşvik amacıyla hazırlanan broşürleri halka dağıtan Ramanlı ve beraberindekilerin yöresel kıyafetlerle yaptığı etkinlik büyük ilgi gördü.

ÇOCUKLARIMIZIN ANADİLLERİNİ BİLMEMESİ BİZ BÜYÜKLERİN AYIBIDIR

Yürüyüş sonrası Gülistan caddesinde ulusal ve yerel basına Kürtçe açıklama yapan Ramanlı, “Dilimiz gün geçtikçe unutuluyor. Çocuklarımız anadillerini bilmiyorlar, konuşamıyorlar. Bu biz büyüklerin, anne babaların ayıbıdır. Bundan on, on beş yıl önce dilimiz inkâr ediliyordu. İnkâr ediliyorduk. Varlığımız kabul edilmiyordu.” İfadelerini kullandı.

İSTİYORUZ Kİ HERKES KENDİ ANA DİLİYLE OKUYUP YAZABİLSİN

Şimdi devlet okullarında Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulduğunu hatırlatan Ramanlı, “Bu imkânımız var ama biz bu imkânı kullanmıyoruz, önemsemiyoruz. Biz diyoruz ki dilimiz var olmamız anlamına geliyor. İstikbalimizin teminatıdır. Çocuklarımız da dillerini bilsinler. Biz Kürdüz, Kurmancız… Kim olursa olsun, Zaza, Laz, Çerkez, herkes kendi dilini bilsin, öğrensin, eğitimini alsın... Kendi dilleriyle konuşsunlar, kendi dilleriyle yazmayı, okumayı öğrensinler!” diye konuştu.

OKULLARDA TERCİHİNİZİ ANADİLİNİZDEN YANA YAPIN

Tüm çalışmalarının bunun için olduğunu söyleyen Ramanlı, “Bu çalışma sadece bir siyasi partinin çalışması değildir. Biz HÜDA PAR olarak görevimizi yapıyoruz. Diğer tüm partilere de çağrıda bulunuyoruz. İstiyoruz ki herkes kendi görevini yapsın. Çünkü bu görev hepimizindir. Bizim vazifemiz tek değildir. Bugün bu fırsat var. Okullarda tercihinizi anadilinizden yana yapın. Kendi dilinizi tercih edin ki çocuklarımız kendi ana dillerini öğrensinler. Bu şekilde dilimiz, kültürümüz ayakta kalsın, yaşasın.” Dedi.

Aksi takdirde gün be gün varlıklarını kaybedeceklerini vurgulayan Ramanlı, “Dilimiz yoksa onurumuz da olmaz. Dil yoksa istikbal de olmaz, tanınma da olmaz.” İfadelerini kullandı.

KÜRÇE, TÜRKÇE, ZAZACA, TÜM DİLLER GÜZELDİRLER, ALLAH’IN BİZE HEDİYESİDİRLER

Diğer illerdeki HÜDA PAR teşkilatlarının da Kürtçeyi gündeme getirip anadil konusunda halkı bilinçlendirmek için imkanları nispetinde bu yürüyüşe benzer yürüyüş ve etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Ramanlı, “Bu alandaki bilinçlendirmeyi artırmaya çalışacaklar.  Dilimiz için, halkımızın dili için. Biz tüm halkımıza, Kürt halkına, Laz ve Çerkez halkına ve diğerlerine çağrıda bulunuyoruz. Biz bugün Kürtler kendi dilimize sahip çıkacağız. Diğer milletler de kendi dillerine sahip çıksınlar, çıkmalılar. Türkler, Türkçe öğrensinler, Türkçe de güzel bir dil. Kürtler, kendi dillerini öğrensinler. Zaza dili de güzeldir. Hepsi Allah’ın ayetleridir. Allah’ın bize hediyesidir.” Diye konuştu.

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *