image

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının organize ettiği Büyük Kudüs Yürüyüşü ‘ne binlerce Batmanlı katıldı. Atatürk Parkı’nda başlayan yürüyüş boyunca tekbirler getiren binlerce kişi, ‘Cenk, cihat, şehadet!’, ‘Hamas’a selam direnişe devam!’, ‘Katil İsrail Gazze’den defol!’ şeklinde sloganlar atarak yürüdü.

Atatürk Parkı’ndan Gülistan Caddesine kadar devam eden yürüyüş, burada yapılan basın açıklaması ve konuşmalarla devam etti. İslami STK’lar adına açılış konuşmasını yapan Şefik Sevim’den sonra yine İslami STK’lar adına basın açıklamasını eğitimci yazar Kenan Çaplık okudu.

Dünya Kudüs haftası münasebetiyle ve 4 aydır Siyonist zulme karşı devam eden Gazze direnişine destek olmak maksadıyla bu yürüyüşü tertip ettiklerini belirten Çaplık, Gazze’de direniş sürdüğü müddetçe tüm imkanlarıyla direnişe destek vereceklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman halkına hitap etti. Bir müjde ile konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, birkaç gün önce Hamas’ın lideri İsmail Heniyye ile bizzat görüştüğünü ve Heniyye’nin kendisine direnişin dimdik ayakta olduğunu söylediğini ifade etti.

MÜCAHİTLERLE BAŞ EDEMEYEN BARBARLAR ÇOCUK VE KADINLARA SALDIRIYORLAR

Yapıcıoğlu, “Hatırlayınız 121 gün önce yani 7 Ekim günü bir Tufan koptu. Yenilmez denilen İsrail ordusu öyle bir darbe yedi ki şaşkınlığa uğradı ve emin olun o mücahitlere güç yetiremeyen o vahşi barbarlar intikamlarını günahsız çocuklardan, savunmasız kadınlardan alıyorlar.” Dedi.

BİZ GAYRETİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ

Gazze’deki Müslümanların çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Yapıcıoğlu, “Kardeşlerimiz açlık, susuzluk çekiyorlar, yaralılarını tedavi etmek için ilaç bulamıyorlar. Sınırlar kapalı, 2 milyarlık İslam ümmeti seyrediyor. Ebu Ubeyde'nin tabiriyle dünya iki bölündü: Vahşi, insafsız suçlular ve aciz seyirciler. Ama biz ikisinden de olmayacağız, biz gayreti elden bırakmayacağız, kardeşlerimize elden ne geliyorsa yapacağız.” diye konuştu.

FİLİSTİN BİZE İMANIN NE OLDUĞUNU ÖĞRETTİ

Filistin’in bir okul olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Bize fedakarlığın ne olduğunu, bize tevekkülün ne olduğunu, bize direnişin ne olduğunu, bize imanın ne olduğunu öğretti. Filistin bir ayna oldu. Ümmetin ne halde olduğunu, o aynayı yüzümüzü tutarak gösterdi. Filistin bir ışık oldu, adeta bir projektör gibi o medeni zannedilen batının yüzüne ışıkları vurdu ve bütün çirkinlikleri açığa çıktı.” ifadelerini kullandı.

SİYONİSTLER HİÇBİR HEDEFLERİNE ULAŞAMADILAR

Siyonistlerin hiçbir hedeflerine ulaşamadığını vurgulayan Yapıcıoğlu, “Hamas’ı ve diğer direniş gruplarını yok edeceğiz ve Gazze’yi alacağız diyorlardı. Bir tekini bile teslim alamadılar. Diyorlardı ki biz Hamas’ın elindeki esirlerimizi kurtaracağız. Güç kullanarak, zor kullanarak. Anlaşma ile geri aldıkları hariç bir tek esirlerini bile geri alamadılar. Diyorlardı ki, biz Gazze'deki insanları buradan süreceğiz. Sina çölüne, Mısır'a süreceğiz dediler. Evlerini yıktılar, gıdalarını bombaladılar, un fabrikalarını, su depolarını bombaladılar, Gazze’ye ilaç girişine engellediler, hastaneleri, okulları, insanların ihtiyaç duyabileceği ne varsa hepsini bombaladılar. Yüz binlerce ton bombalar attılar. On binlerce fazla insanı şehit ettiler ve yaraladılar ama kalanlar “Biz vatanımızı terk etmeyeceğiz” dediler ve Siyonistler bu üç hedeften hiçbirine ulaşamadılar.” dedi.

Etkinlik okunan dua ile son buldu.

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *