image

Bursa'da 16 TL olan minibüs ücretleri, 3.5 TL artarak 19.5 TL oldu.

Kısa mesafe yolcu taşıma ise 4.5 TL zamlanarak 14 TL'den 18.5 TL'ye çıktı.

Doğu minibüslerinde ise ücret 19.5 TL'ye yükseldi.

Bursa Minibüsçüler Odası ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 30 Ocak'ta aldığı zam kararı, bugünden itibaren geçerli olacak.

Minibüs şoförleri, artan yakıt fiiyatları ve masraflardan dolayı yapılan zammı yeterli görmediklerini belirttiler.
Akaryakıta yapılan zamların çok yüksek olduğunu, bu durumun en çok kendilerini etkilediğini belirten Bursa şehir içi minibüs şoförleri zamma tepki gösterdi.

"Bu fiyatlar kurtarmıyor"

Günlük bin 500 - 2 bin TL arası mazot aldıklarını söyleyen minibüs şoförü Ali Kaya, "Şoför yevmiyesi arabanın masrafı yakıt derken bu rakamlar kurtarmıyor. Yalan da söylemiyoruz. Zamlı tarifeye yarın başlıyoruz. Bazı arkadaşlarımız bugünden itibaren zamlı tarifeye başladılar. Bazı yolcular fiyatlara tepki göstererek bu kadar da olmaz diyorlar." şeklinde konuştu.

"İnsanların bu durumda bizleri anlayışla karşılamalarını istiyoruz"

Yapılan bu zammın yine yeterli olmadığını söyleyen esnaf İbrahim Meydan, "Mazot fiyatlarına her gün zam geliyor. Tamir lastik ve balata masrafları çok oluyor. Ama yine buna da şükür. İnsanların da bu durumda bizleri anlayışla karşılamalarını istiyoruz. Tepki göstermesinler. Trafik, stres derken uğraşıyoruz. İnsanlardan ricamız biraz anlayışlı olurlarsa seviniriz." dedi.

"Maliyetlerle beraber nasıl kurtaracağız"

Bu fiyatlar kurtarmıyor diyen Nazım Getiran, "Mazottun litresi 43 TL oldu. Minibüsün ön arka balatası 2 bin 500 TL maliyetindedir. Bir yağ bakımı 2 bin TL'dir. Bu maliyetlerle beraber nasıl kurtaracağız? Bir alt takımını yaptırdığınız zaman 10 -15 bin TL gidiyor. Bir yolcu minibüsün maliyeti 20 -25 bin TL'dir. Sadece arabanın kendi masrafıdır. Mazot hariçtir. Nasıl kurtaracak? Millet 19.5 TL'ye çok diyor ama simit 15 TL, ekmek 10 TL oldu. Bu gidişle nereye gidiyoruz. Allah sonumuzu hayırlı etsin." diye belirtti.

"Minibüs fiyatlarına zam geldiği gibi mazot fiyatlarına da zam geldi"

Bir diğer esnaf, "Minibüs fiyatlarına zam geldiği gibi mazot fiyatlarına da zam geldi. Ne anladım bu işten. Biri yükseliyor diğeri arkasından geliyor. Ne yapacağız?" diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *