image

Gençlik çalışmalarında büyük başarılara imza atıldığını belirten Eminoğlu, gençlerin azim ve gayretiyle nice büyük başarılar elde edileceğini söyledi.

“Yeni ve daha geniş projeler gerçekleştireceğiz”

Konuşmasının devamında Eminoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her daim gençlerimizin yanındayız. Gerçekten Batman’da çok güzel işler yapılıyor. Sporcular yetişiyor. Gençlik merkezlerimiz var. Genç ofislerimiz var, yurtlarımız var. Buralarda okuyan, misafir ettiğimiz öğrencilerimiz var. Yeterli mi? Değil. Tabiki gençlik için, daha fazlası için elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda projeler de var. Spor salonları, sentetik sahalar, halı sahalar, ilçelerde, beldelerde projeler var. Bunları da arttırılması için elimizden geleni yapacağız. Ama Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sadece Batman’da değil 81 ilin tamamında, 10 binin üzerinde tesislerimizle gençlerimizin hizmetindeyiz. Biz istiyoruz ki bütün gençlerimiz kendisini yetiştirsinler. Bu ülkeye, bu millete, bütün insanlığa hizmet etsinler. Sporda da, sanatta da, eğitimde de, kültürde de, teknolojide de. Bir çok alanda gençlerimiz yetişsinler, kendilerini buralarda katma değer sağlasınlar ve bu ülkeye hizmet etsinler. Bunun için alt yapı hazır, tesisler hazır. Sporu tabana yayıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Dene yap atölyelerimizde yeniliklerin kapısı açılacak”

Projelerin başarı sayısını arttıracağını belirten Eminoğlu, “Bu anlamda teknoloji çalışmaları devam ediyor. Dene yap atölyelerimiz var. Burada il merkezimizde de bir tane var. Gençlik Merkezlerimizin bünyesindeki 104 dene yap atölyemizde gençlerimiz robotik kodlama, yapay zeka, kuantum fiziği gibi bir çok alanda kendilerini yetiştiriyorlar.” dedi.

Milli teknoloji hamlesi yapmaya devam edeceğiz”

Emineoğlu, “Teknofestte hazırlık takımları buralarda oluşuyor ve akabinde de teknofeste katılıp ülkemizin teknoloji bağımsızlığı, milli teknoloji hamlesi ile ilgili de çalışmalarda bulunuyorlar. Bundan 20 yıl önce gerçekten savunma sanayi başta olmak üzere biz teknolojide yüzde 10’larda yüzde 15’lerde olan bir ülkeydik. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu anlamdaki vizyonu, liderliğiyle beraber bugün türkiye yüzde 80’lere gelen bir milli teknoloji hamlesini yaşıyor. Yerli otomobilimiz TOGG başta olmak üzere helikopterlerimiz, uçaklarımız, TCG Anadolu gemimiz, İHA’larımız, SİHA’larımız bir çok alanda her anlamda milli teknoloji hamlesini yüzde 80’lyere getiren bir Türkiye’den bahsediyoruz.” diye konuştu.

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *