image

Konya Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2024 Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası, judo tutkunlarını bir araya getirdi. 63 ilden 421 kadın ve 483 erkek judokanın katıldığı şampiyonada, toplam 904 sporcu kürsü mücadelesi verdi.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 3 GÜN SÜRDÜ

27-28 Ocak 2024 tarihleri arasında Konya ilinde gerçekleşen Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası’na Batman’ı 12 erkek ve 1 bayan sporcu temsil etti. Batman kafilesinde; Özel İdare Gençlerbirliği Spor Kulübü 6 sporcu, Batman Yurdum Spor Kulübü 5 sporcu, AGD Spor Kulübü ve Gençlik ve Spor Kulübü ise birer sporcu yer aldı.

BATMANLI İKİZLER AVRUPA KUPASINA KATILACAKLAR

Müsabaka sonucunda Batmanlı ikiz sporcular Emir Öztekin 55 kg’da Türkiye ikincisi olurken, Emre Öztekin’de 60 kg’da Türkiye üçüncüsü oldu. Batmanlı İkiz Sporcular, 11-28 Şubat 2024 tarihleri arasında Konya Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde yapılacak olan Ümitler Erkek Milli Takımı antrenmanlarına katılacaklar. Adından da 02-04 Mart 2024 yılında 35 ülkenin katılım sağladığı Nazım Canca Ümitler Avrupa kupasına katılacaklar.

HEDEF HEM AVRUPA HEM DÜNYA ŞAMPİYONASINDA MADALYA ALMAK

İkiz kardeşler, hedeflerinin 2024 yılında hem Avrupa hem dünya şampiyonasında madalya almak olduğunu söylediler. Batmanlı ikiz sporcuları ve katılım sağlayan diğer sporcuları tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, aynı başarıları Milli takımda ve Avrupa kupalarında beklediklerini söyledi.

BASIN BÜLTENİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *