image

Yöresel ürünlerin sergilendiği ve satışının yapıldığı fuarda birçok ilin yöresel lezzetleri tezgahtaki yerini aldı.

TRABZON'UN LEZZETLERİ DE SERGİLENİYOR

Trabzon’a has lezzetlerinden çeşit çeşit ürünler getiren Alaattin Güdü, gazetemize yaptığı açıklamada, “Tereyağı, Tulum Peyniri, Mıhlama, Kuymak Peyniri, Kars Kaşarı, Trabzon Ekmeği, Ekşi Maya Tam Buğday Taş Fırın Ekmeği, Köy Peyniri ve Tuzsuz Peynir gibi yöresel ürünler getirdik. Bu lezzetlerin satılması ve tanıtılması için il il dolaşıyoruz. Halk güzel bir ilgi gösteriyor.” dedi.

GEZİCİ FUAR

İl il dolaştıklarını belirten Güdü, “20 yıldır her ili dolaşan fuarımız yöresel ürünlerin her vatandaşa ulaşması için çalışıyoruz. Fuarımız 4 Şubat'a kadar devam edecek.” diye konuştu.

MALATYA PAZARI'NIN ÇEŞİTLİLİĞİ

Kayısı çeşitleri başta olmak üzere kurutulmuş dut, hoşaflık kayısıdan yapılan atom kayısı lokumu gibi özel ürünleri getiren Rıza Yıldız da Malatya lezzetlerini sergilediğini belirterek, “Ürünlerimiz yöresel olmak ile birlikte organik ve sağlık açısından destekleyici ürünler. Vatandaşlar bu ürünlerin doğallığından dolayı ilgi gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Yıldız, Konya'dan sonra Batman’a geldiklerini söyleyerek tüm şehirleri dolaşacaklarını aktardı.

AFYON VE KAYSERİ'NİN ÖZEL ÜRÜNLERİ

Dana sucuğu ve zeytin yağı gibi özel ürünlerle dikkat çeken stant, Kaan Dilli tarafından temsil ediliyor. Ürünlerin organik ve yöresel lezzetlerden oluştuğunu belirtti.

GÜMÜŞHANE'DEN GELEN LEZZETLER

Gümüşhane ağırlıklı diğer yöresel ürünlerin de yer aldığı fuar, Batuhan Zeytin liderliğinde mıhlama kuymak peyniri, Trabzon yayla yayık tereyağı, tulum eski kaşar gibi birçok özel ürünle ziyaretçilerini bekliyor.

GASTRONOMİ TUTKUNLARINI BEKLİYOR

Bölgenin en özel lezzetlerini bir araya getiren fuar, gastronomi tutkunlarını bekliyor. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *