image

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle yüksek kesimlerde etkili olması beklenen kar yağışının başta ulaşım ve hayvancılıkta olumsuzluklara sebep olmaması için vatandaşlara ve yetkililere tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

Kar yağışının oldukça etkili olduğu Sason ve Kozluk’ta 100’den fazla köy yolu ulaşıma kapanırken, Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Sason’a bağlı Dikbayır köyünde etkili olan kar yağışı nedeniyle bir elektrik direği yola devrildi. Devrilen direk, 17 köy yolunun kapanmasına sebep oldu. Yolda mahsur kalan araç sürücülerinin yardım talep etmesi üzerine ekiplerin çalışması sonucunda elektrik direği yoldan kaldırılarak, yol tekrar ulaşıma açıldı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *