image

Hayatımızda büyük bir kullanım alanı oluşturan mobil cihazlar ve mobil uygulamalar ile birlikte sosyal medya üzerinden veri hırsızlığı ve mobil dolandırıcılığı her geçen gün artıyor.

Bilgisayar Mühendisi ve Yazılım Eğitmeni Muhammed Hüseyin Yıldızbaş, sosyal medyanın güvenli ve bilinçli bir şekilde kullanılması konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

ŞİFRE GÜVENLİĞİ: PERİYODİK YENİLEME VE KARMAŞIK YAPILI ŞİFRELER KULLANILMALI

Yıldızbaş, sosyal medya ve bilişim uzmanlarının uzun süredir üzerinde durduğu şifre güvenliği konusunu vurgulayarak, “Şifrelerin periyodik olarak yenilenmesi ve karmaşık bir yapıya sahip olması lazım. Hesapların güvenliğini artırmanın temel adımlarından biridir. Şifreler seçilirken kişisel bilgiler yani isim, soyisim, plaka, şehir ve benzeri kolay tahmin edilecek bilgiler dışında tahmin edilmesi zor kelimeler ile birlikte sayısal ve noktalama işaretleri kullanılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

KİŞİSEL VERİ KORUMA: ÜÇÜNCÜ TARAFLARLA PAYLAŞIMIN RİSKLERİ

“Sosyal medya kullanıcılarının dikkat etmesi gereken bir diğer önemli konu, kişisel verilerin korunmasıdır.” diyen Yıldızbaş, “Özellikle sosyal medya uygulamaları ve programları üzerinden paylaşılan kişisel verilerin üçüncü tarafların eline geçmesi durumunda ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlara dikkat çekiyor.” İfadelerini kullandı.

GÜVENLİK AÇIKLARI: BİLİNÇLİ KULLANIM VE GÜNCELLEMELERE DİKKAT EDİLMELİDİR

Sosyal medya platformlarında sıkça karşılaşılan güvenlik açıkları da Yıldızbaş'ın üzerinde durduğu konular arasında yer aldı. Bu açıkların önlenmesi ve hesapların güvende kalması için düzenli güncellemelerin yapılması gerektiğini belirten Yıldızbaş, kullanıcıların bilinçli bir şekilde bu güncellemeleri takip etmelerini önerdi.

SOSYAL MEDYANIN DOĞRU KULLANIMI: BİLGİ VE EĞLENCE DENGESİ

Son olarak, Yıldızbaş sosyal medyanın doğru kullanımıyla ilgili de önemli bir noktaya değindi. Bilgi paylaşımı ve eğlence amaçlı kullanım arasında sağlıklı bir denge kurmanın, sosyal medya kullanıcılarının hem bilgi edinme hem de zamanlarını verimli bir şekilde geçirme konusunda önemli olduğunu vurguladı.

Sosyal Medya Bilinçli Kullanılmalı

Yıldızbaş, “Sosyal medya kullanıcılarının bilinçli bir şekilde platformları kullanmalarını sağlamak adına önemli bir rehber niteliği taşıyor. Güvenli şifreler, kişisel veri koruması, güncellemeler ve doğru kullanım alışkanlıkları, sosyal medyanın olumlu etkilerinden yararlanırken güvenlik risklerini minimize etmek için kritik adımları oluşturuyor. “Dedi. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *