image

Ramanlı, TEKSİAD Başkanı Halil Yaşar ve dernek yönetimi ile tekstil sektörünün yaşadığı sorunlar ve çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

AKARYAKIT FİYATLARI REKABETİ OLUMSUZ ETKİLİYOR 

Toplantıda, tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin karşılaştığı zorluklar arasında akaryakıt fiyatlarındaki artışın önemli bir yer tuttuğu belirtildi.

Ziyaret sırasında TEKSİAD üyeleri, yüksek akaryakıt maliyetlerinin üretim maliyetlerini artırdığını ve bu durumun sektördeki rekabet gücünü olumsuz etkilediğini belirterek, son dönemde tekstil sektörünün ihracatında yaşanan düşüş ve pazar payının azalması sorunlarını ilettiler.

İhracatta yaşanan bu daralmanın sektörde faaliyet gösteren işletmeleri olumsuz etkilediği ve işletmelerin rekabetçi konumlarını zayıflattığını belirten TEKSİAD üyeleri, bu sorunların çözümü için hükümetten destek talep ettiler ve milletvekilinden sektörün sorunlarını ilgili makamlara iletmeleri talebinde bulundular. 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞIZ

 HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ise, akaryakıt fiyatlarındaki artışın tekstil sektöründeki işletmeler üzerindeki etkilerini dikkate alacaklarını ve bu konuda çözüm önerileri üzerinde çalışacaklarını belirtti. İhracattaki daralmanın sektörün geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini göz önünde bulundurarak, işletmelerin rekabet gücünü artırmak için çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

(HABER MERKEZİ)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *