image

Yayalar için çarşı merkezi ile demir yolunun diğer tarafında bulunan mahalleleri birbirine bağlayan tek nokta olan Peron Alt Geçidi tehlike saçıyor. Vatandaşlar, duvarlarından yağmur sularının sızdığı alt geçidi kullanırken büyük korku yaşıyor. Sızıntıların duvarları çürüterek bir göçüğe sebep olmasından endişe duyan vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

“BU SIZINTILAR GEÇİDİ YIKABİLİR!”

Hem istasyon yolcularının hem de çarşı merkezinden Karşıyaka ve Akyürek mahallelerine gitmek isteyen vatandaşların yoğun bir şekilde kullandığı alt geçidin duvarlarında oluşan sızıntıların iyiye işaret olmadığını belirten Ramazan Gül ismini vatandaş, “Bu sızıntılar zamanla geçidin duvarlarını patlatır ve geçitte bir göçük olursa bunun hesabını kim verecek? Yağmur sularının 5-6 ayrı noktadan geçide sızması, duvarların ne kadar dayanıksız olduğunun bir göstergesi değil midir? Bu riskin önüne geçmek için yetkililer neyi bekliyor? şeklinde duruma tepki gösterdi.

“YAYA GEÇİDİ DEĞİL KORKU GEÇİDİ!”

Geçitten her seferinde korkuyla geçtiğini ifade eden Ahmet Yaman isimli vatandaş ise, “Yıllardır her yağmurdan sonra alt geçidin duvarlarından sızan yağmur suları, beni çok endişelendiriyor. Duvarların içinden ve tavandan akan suları gördükçe ürperiyorum. Yaya geçidi değil korku geçidi mübarek!” şeklinde konuştu.
Tren kullanan vatandaşların ve diğer yayaların sıklıkla kullandığı yeraltı geçidinin bir an önce yenilenmesi ve dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Mehmet Oruç isimli vatandaş ise “Yağışlı havalarda mecbur kalmasam bu geçitten geçmek istemiyorum. Fakat belediye kavşağındaki üst geçitten tabla başındaki üst geçide kadar burası dışında bir alternatif söz konusu değildir. Alternatifi olmayan bu geçidin bu halde bulunması Batman için bir utançtır. Allah muhafaza bir göçük yaşanması durumunda o esnada geçitte kaç kişinin zarar göreceğini kimse tahmin edemez. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Yetkilerin bir an önce bu geçidi yenilemesi ve yağmur sularına bir çözüm bulması gerekir.” ifadelerini kullandı.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *