image

Yeni Mahalle sakinleri, mahallelerinde aydınlatma direklerinin yenilenmesi çalışmalarında birçok direğin kaldırımların ortasına veya yolu daraltacak şekilde yerleştirildiğini söyleyerek duruma tepki gösterdiler.

Mahalle sakinleri, zaten dar olan sokakların araç geçişlerinde zorluk çıkardığını belirterek yeni yapılan aydınlatma direkleri ile artık sokaklardan araçla geçmenin imkansız hale geldiğini belirttiler.

“İtfaiye aracının bu sokağa girmesi imkansızdır”

Mahalle sakinlerinden Bilal Bakır, acil bir durumda itfaiye veya kurtarma araçlarının bu sokaklara girmesinin imkansız olduğunu belirterek, “İtfaiye araçlarının yaklaşabildiği son noktadan binanın dış cephesindeki herhangi bir noktasına olan yatay uzaklık en çok 45 m olabilir. İtfaiye aracının geçeceği arsa içi yollarda genişlik en az 4 m ve çıkmaz sokak bulunması hâlinde en az 8 m olur. Dönüş için iç yarıçap en az 11 m, dış yarıçap en az 15 m olması lazım. Bu ölçüler ışığında İtfaiye zar zor sokağa girebilirdi. Lakin bu aydınlatma direklerinden sonra girmesi imkansızdır.” ifadelerini kullandı.

“Aydınlatma önemli ama bir insanın canı daha önemlidir”

Aydınlatma sorunun giderilmesinin önemli olduğunu aktaran Bakır, “Aydınlatma çalışması gerçekten önemli bir çalışma, hakkı verilerek yapılması halinde takdir edilecek bir çalışmadır. Mahalleli olarak bu hizmet için teşekkür ediyoruz. Bu projeyi düzenleyen mühendis ve teknikerlerin bu sokakların kullanımını da hesaplaması lazımdı. Aydınlatma önemli ama insanların canı ve malı da önemlidir.” diye konuştu.

Mahalle sakinleri en kısa sürede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan bu sorunun çözülmesini istiyor.

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *