image

Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde, Batman Üniversitesinin Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Batman Valisi’nin Eşi Dr. Ayten Canalp, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Doç. Dr. Mehtap Nasıroğlu, Doç. Dr. Öğr. Üyesi Şaide Akbulut, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Kay, Batman Rafineri Müdürü Volkan Demirtaş, TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber, TÜPRAŞ İnovasyon ve Girişim Sermayesi Müdürü Funda Çetin, İnovasyon Koordinatörü Melis Yirçi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program iki etaplı gerçekleştirildi. Programın ilk etabında tüm öğrencilere yönelik İnovasyon ve Girişimciliğin Temelleri Seminerleri düzenlendi. İkinci etapta ise değerlendirmelere göre seçilen 3. ve 4. sınıf lisans öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir gruba, yoğunlaştırılmış girişimcilik eğitimleri verildi.

Öğrencilerin sunumlarının ardından sertifikaların verildiği törende konuşan Rektör Demir, bu iş birliği sayesinde öğrencilerin eşsiz bir deneyim ve bilgi kazandıklarını belirterek, “Bu program, üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir. Gençlerimizi inovasyon ve girişimcilik konularında destekleyerek, onların geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamış olduk.” ifadelerini kullandı.

TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Şengelir Teber programda yaptığı konuşmada, “Programa katılmaya hak kazanmış 40 kişilik öğrenci grubumuza girişimcilik eğitimi verirken ayrıca üniversitenin geneline düzenlediğimiz seminerlerle de yüzlerce öğrenciye ulaşma imkanını yakaladık. Batman Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğümüz programda elde ettiğimiz tecrübeler, diğer rafinerilerimizin bulunduğu illerde de bize yol gösterecek. Farklı üniversitelerde yürüteceğimiz iş birlikleriyle genç kadınların inovasyon ve teknoloji ekosisteminde daha fazla yer almasına rehberlik etmeyi hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *