image

 

 

Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenecek olan ve sapkın grupların da katılacağı toplantıya inancı gereği katılmasının söz konusu olamayacağını açıkladı.

Özdemir, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenecek olan, Avrupa Parlamentosu ve Katılım Öncesi Ülke Parlamentoları Üyelerinin yer alacağı “Temel Haklar, LGBTİ Dâhil Savunmasız Gruplara Ayrımcılığın Engellenmesi ve Savunması”  adlı seminere TBMM’yi temsilen AK Parti grubu adına toplantıya iştirak edeceğine dair bazı gazetelerde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

 SÖZLÜ BİLDİRİMDE SAPKINLARDAN BAHSEDİLMEDİ

Özdemir, tartışma konusu haline getirilen toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu seminere katılacak kişilerin tespiti hususunda ilk olarak grup başkanlığımız özellikle İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna üye olan bir milletvekilinin katılmasının uygun olacağından hareketle bu konuda şahsıma sözlü olarak bildirimde bulunmuştu. Ancak yapılacak seminerin konusunun özetle “İnsan hakları, ayrımcılığa uğramış gruplar ve azınlıklar” şeklinde olacağı beyan edildiğinden böyle bir semire katılma konusunda hiçbir rahatsızlık duymadım.” Dedi.

BU TÜR TOPLANTILARA KATILMAYA İNANCIM MÜSAADE ETMEZ

Daha sonra kendilerine gönderilen program detayında seminerin içeriğinde “sapkın grupların” da yer alacağı bilgisini aldığını belirten Özdemir, “İnancım gereği böyle grupları tasvip etmem mümkün olmadığımdan onaylamadığım böylesi grupların yer alacağı bir seminere katılmayacağımı da grup başkanlığımıza beyan ettim. Zaten bu konuda seminere iştirak edemeyeceğimi şeklindeki bir bilgiyi de twitter hesabımdan daha önce ilan etmiştim.” İfadelerini kullandı.

SAPKIN GRUPLARI GÜNDEME GETİRMEK ONLARIN ETKİNLİĞİNİ ARTIRIR

Twitter hesabından tartışma konusu toplantıya katılmayacağını belirtmesine rağmen bazı gazetelerin ısrarla bunu gündeme getirmelerine anlam veremediğini söyleyen Özdemir,”Sürekli olarak toplum yapımıza tamamen aykırı ve kamu ahlakını ciddi manada zedeleyen bu tür sapık ve sapkın gruplarla ilgili haberleri gündeme getirenler de bu tür grupların seslerinin daha da duyurulmasına istemeden de olsa alet olmaktadırlar. Onun için bu tür haberler yaparken, konunun bu yönünün de dikkate alınması gerektiğine dikkati çekiyorum.” Dedi. Şeyhmus Toprak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *