image

2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci yarıyıl tatili bugün alınan karne ile başladı. 19 milyonu aşkın öğrenci için okullar iki hafta gibi bir süre tatile girerken, karnelerini alacak öğrenciler ise ikinci dönem için kısa bir süre mola verecek.

Peki, karne notları düşük gelen öğrenci aileleri çocuklarına nasıl davranmalıdır.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel Eğitim Alan Öğretmeni Nurcihan Hanağasıoğlu, her öğrencinin her derste başarılı olmak zorunda olmadığını belirtti.

"Her öğrenci her derste başarılı olmak zorunda değildir"

Evlatlarımızın bizim en kıymetlilerimiz olduğunu belirten Hanağasıoğlu, "Çoğumuz onların geleceği için çalışıyoruz. Onlara güzel ortamlar hazırlamaya çalışıyoruz. Karne günleri çocuklarımızın heyecan günüdür. Anne babalarda çocukların heyecanlarına eşlik ediyorlar. Bazı çocuklarımızın karnesi çok güzeldir. Bazı çocuklarımızın karnesi güzel olmayabilir. Her öğrenci her derste başarılı olmak zorunda değildir. Ama başarılı olması elbette avantajdır. Ancak her ruhun her bedenin farklı özellikleri vardır." dedi.

"Anne- babalar çocuklarının hangi derslerde yaklaşımı daha iyi olduğunu keşfetmesi gerekir"

Hanağasıoğlu, "Hem ruhumuza hem de bedenimize farklı şekilde tesir eden derslerde farklı başarılar elde edilebilir. Anne babalar olarak evlatlarımızı hangi yeteneklerinin ve hangi derslerde yaklaşımının daha iyi olduğunu keşfedebilmektir. Bizlerin onların bu yeteneklerini desteklediğimiz sürece onların başarıları daha da artacaktır." diye belirtti.

"Doğru iletişim kanalları oluşturmalıyız"

Anne-babalara tavsiyelerde bulunan Hanağasıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı derslerde başarısız gördüğümüz veya öğretmenler tarafından başarısız olarak notlandırılan çocukların nasıl teşvik edilmesi gerektiği ile ilgili çalışmalar yapılmalıdır. Doğru iletişim kanalları oluşturmalıyız. Farkı en kısa zamanda fark edersek çocukların motivasyonu ve anne-babaların motivasyonu da eş zamanlı olarak artacaktır." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *