image

Yeni Mahallede elektrik kablolarının yer altına alınma çalışmaları sebebiyle kazılan sokaklarda yenilenme çalışmaları devam ediyor. Çarşı merkezinde işyerlerinin yoğun olarak bulunduğu sokaklarda bir senedir yolların bozuk olmasından şikayetçi olan esnaf, sokakların tadilata alınmasıyla rahatladıklarını ifade ettiler.

Sokaklarda yürütülen tadilat çalışmalarının bitmesini sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden esnaf M. Salih Kaya, “Artık toz ve çamur korkusu olmadan kepenklerimizi açmak istiyoruz. Bir senedir canımızdan bezdik. Çok mağdur olduk.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir yıldır elektrik kablolarının yer altına alınma çalışmaları sebebiyle sokakların çukur ve çamurla kaplı olduğunu söyleyen İsmail Buluş isimli esnaf, “İş yerimizin bulunduğu sokağın bir senedir yapılmaması sebebiyle yazın aşırı toza, kışın da çamura bulandık. Bir senedir sokağımız bu haldeydi. İşyerlerimiz toz doluyordu. Rafa yeni koyduğumuz ürünler, toz yüzünden akşama kadar kirleniyor ve satılamaz hale geliyordu. Özellikle tozdan çok çektik. Birçok defa yetkililerden sokaklarımızın yapılmasını istemiştik. Bir senenin ardından nihayet sokağımızda tadilat başladı. Yetkililerden çalışmaları en kısa sürede tamamlamalarına istiyoruz.” dedi.

Çarşı merkezinde taşımacılık işiyle uğraştığın ifade eden Veysi Yaman isimli vatandaş ise, “Bir seneden fazladır çarşıdaki sokakların çoğu bu halde. Taşımacılık yaptığımız el arabalarımızı bile bu sokaklarda kullanmakta zorluk çekiyorduk. Özellikle yağmur yağdığı zamanlarda bazı sokaklara girilemiyor. Yenileme çalışmalarının bir an önce tamamlanarak olumsuzlukların giderilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *