image

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle hayvan kesiminin azaldığını ve ciğere olan talebin karşılanamadığını ifade eden kasap Mehmet Emin Günay, bundan dolayı ciğer fiyatlarının et fiyatlarını geçerek 400 TL'ye dayandığını ifade etti.

CİĞER BULABİLMEK İÇİN 1 HAFTA ÖNCEDEN SİPARİŞ VERİLİYOR

Günay, “Geçen yıllara göre hayvan kesimi neredeyse yarı yarıya azaldı. Bu da piyasada ciğer ve sakatat arzının yarı yarıya inmesi anlamına geliyor. Bir de bunun üzerine ciğere olan talep artınca piyasada adeta ciğer kıtlığı yaşanıyor. Ciğer talebinin en önemli sebebi, ciğer kebabına olan rağbetin artması. Kebapçılar bir hafta önceden sipariş veriyor. Bu şekilde talep arttıkça fiyat da yükseliyor. Etin fiyatı 250-300 lira arasında değişirken ciğer fiyatları ise 400 TL'ye buluyor. dedi.

SAKATAT FİYATLARI DA ARTTI

Hayvan kesimlerinin azalmasının sakatat arzını da etkilediğini ifade eden Günay, Batman yöresinde sevilen yemeklerden olan işkembe dolması olarak bilinen bumbar yapımında kullanılan sakatatların da aynı şekilde fiyatlarının yükseldiğini ifade etti.

Günay, vatandaş gibi kendilerinin de artan fiyatlardan şikayetçi olduklarını ama bu şartlarda fiyatların artmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *