image

Kalp rahatsızlığı olan kişilerde soğuk havalarda daha çok rahatsızlıklar görüldüğünü dile getiren uzmanlar, soğuğun önüne geçmek ve kalp krizine neden olmaması için sıkı giyinmek gerektiğini, soğuk havalarda zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması gerektiğini belirtiyor.

Özel Batman Yaşam Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olan Dr. Zübeyir Acar çıktığı TRT kürdi kanalında, soğuk havanın kendini hissettirmesiyle özellikle kalp hastalarının dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Zübeyir Acar, “Kış aylarında kalp rahatsızlıkları 3 kat daha fazla oluyor. Soğuk havalarda damarlarımız büzülüyor kanın organlarımıza akışını engelliyor, aynı zamanda pıhtılaşma meydan geliyor, tansiyon fazla oluyor bunlar bir araya gelince kalp rahatsızlığı daha çok artıyor, kalp krizi artıyor, damar hastalığı artıyor.” dedi.

Açıklamasının devamında Acar, “Kalp hastalığı olanlar, kalp yetmezliği olanlar, damarlarında sıkıntı olanlar, tıkanma - daralma olanlar, bu hastalar soğuk havalarda sıkıntı çekiyorlar, kalp krizi geçiriyorlar ve damar tıkanıklığı oluyor onlarda. Bunun için soğuk havalarda fazla dışarı çıkmamaları gerekir, eğer dışarıya çıkarlarsa kalın giyinmeleri gerekir, yünlü elbiseler giymeleri lazım, göğüs kısmını iyi kapatmaları gerekir, iyice kapanmaları ve atkı kullanmaları gerekir. Ne kader iyi kapansalar onlar için o kadar iyi olacak.” ifadelerini kullandı.

 Son olarak Acar, “Vatandaşlar soğuk havalarda göğüs ağrısı çekerse, nefes darlığı çekerse ve ağırlık hissederse hemen kalp doktoruna başvurmaları gerekir.” sözlerini ifadelerine ekledi. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *