image

Batman caddelerinde tablasıyla dolaşarak doğal sabunlar satan 60 yıllık sabuncu Hüseyin Ekmekçi, ilerlemiş yaşına rağmen hasta oğluna bakmak için çalışmak zorunda olduğunu söyledi.

EN ÇOK BITTIM SABUNU TERCİH EDİLİYOR

60 yılı aşkın bir süredir Batman caddelerinde seyyar satıcı olarak doğal sabunlar sattığını ifade eden Ekmekçi, doğal yapım sabunların vatandaş tarafından ilgi gördüğünü söyledi. Sattığı sabunların birçok çeşidinin olduğunu ve her birinin farklı bitkilerden yapıldığını söyleyen Ekmekçi, farklı bitkilerden yapılan sabunların her birinin yapıldığı bitkinin özelliklerine göre faydaları olduğunu söyledi. Sabunların birçok vücut hastalığına ve saç rahatsızlıklarına iyi geldiğini söyleyen Ekmekçi, sattığı sabunların; zeytinyağı, menengiç, keçi sütü, sarımsak gibi doğal ürünlerden yapıldığını söyledi. Ekmekçi, en çok tercih edilen sabun çeşidinin ise Bıttım Sabunu olarak bilinen menengiç özlü sabun olduğunu söyledi.

SİYAH LEKELERE, SEDEF HASTALIĞINA, KEPEK, SAÇ DÖKÜLMELERİNE FAYDALI

Siirt, Mardin ve Hatay’dan temin ettiği doğal sabunların birçok rahatsızlığa faydalı olduğunu söyleyen Ekmekçi, "Bu sabunların her biri farklı bir rahatsızlığa iyi geliyor. Sarımsak ile yapılan sabun yüz lekelerine, keçi sütü ile yapılanı sedef hastalığına, zeytinyağı ile yapılanı vücut sağlığına, Bıttım ile yapılan sabun ise kepek ve vücut yağlarına, ayak mantarlarına, sivilcelere, kaşıntılara iyi geliyor. Doğal sabunlardan vatandaş son derece memnun. Sattığım sabunlar, yurt dışına kadar gönderiliyor.” diye konuştu.

HASTA ÇOCUĞUMA BAKABİLMEK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM

Hasta bir oğlu olduğunu söyleyen Ekmekçi, onun ve kendisiyle eşinin masraflarını karşılayabilmek için çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Ekmekçi, “80 yaşındayım, 15 senedir psikolojik rahatsızlığı olan oğluma bakmak ve ev masraflarını karşılayabilmek için çalışıyorum. Kalçamda kırık var. Hava kötü ise çalışamıyorum. Havanın açık olduğu zamanlarda tablamı çıkarabiliyorum. Eskisi kadar da her yeri dolaşamıyorum. Maddi olarak zor durumda olmasaydım bu yaşımda bu ağır işle uğraşmazdım.” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *