image

Tüm Türkiye’de etkili olan kar yağışı ilimizin Sason, Gercüş, Kozluk gibi yüksek rakımlı ilçelerinde de etkisini gösterdi. Bu ilçelere bağlı dağlık bölgelerdeki onlarca köy yolu ulaşıma kapandı. Evlerinin damı kar altında kalan vatandaşlar kendi imkanlarıyla, kar küreleriyle evlerinin damını temizlerken İl Özel İdareye bağlı ekipler kapanan yolları açma çalışması başlattı.

SADECE SASON VE KOZLUK’TA 35 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Yetkililerden alınan bilgiye göre Kozluk ilçesinde 6, Sason’da ise İncesu, Derince ve Dörtbölük grup köy yollarını ulaşıma kapandı. Evlerinin damında biriken karları temizleyen bazı vatandaşlar, kar üzerinde küçükbaş hayvanlarını beslediği görüldü. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 50 santimetreye ulaştığı kaydedildi.

KAPANAN YOLLARI AÇMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Sason İlçe Özel İdare ekiplerince yürütülen çalışma sonucu 17 köy yolu ve 13 mezra yolu ulaşıma açıldı. Ekiplerin 4 köy ile 17 mezra yolunda açma çalışmaları sürüyor.

Kozluk, Gercüş ve Hasankeyf’in dağlık bölgelerinde bulunan köylerin de kapanan yollarının açılması için çalışmalar sürüyor. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *