image

Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilimizde faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ile görüştü. Vali Canalp, basın mensuplarının toplumsal bilincin oluşturulmasında değerli katkıları olduğunu vurguladı.

Vali Canalp, TPAO yerleşkesi içerisinde yer alan Kristal Park'ta gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla onları kutladı. Vali Canalp, basın mensuplarının büyük bir fedakarlıkla halkın doğru haber alması için uğraştığını, özellikle yerel basının ilin gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

“İLİMİZİN GELİŞİMİNDE BÜYÜK PAYA SAHİPTİRLER”

Vali Canalp, şunları kaydetti: "Basın mensuplarımız, kamuoyunun beklentilerini yansıtmanın yanında ilimizde hayata geçirilen projeleri, çalışmaları, etkinlikleri haber yaparak ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik yönden gelişimine de destek olmaktadır. Basın mensuplarımızın da yaptıkları haberlerde özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, objektif, ilkeli yayıncılık anlayışı içerisinde vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamaları gerekmektedir."

“15 ŞUBAT’TA TEMELİ ATILACAK STK MERKEZİNİN TEMELLERİNİ BİRLİKTE ATACAĞIZ”

Yeni projelerinden bahseden Vali Canalp, “Yeni projeler ile Batman’ın bütün Sivil Toplum Kuruluşları için bir araya gelebilecekleri toplanacakları bir mekân inşa edeceğiz. Daha önce Pentagon yani beşgen bir yapı olarak inşa etmeyi düşündüğümüz yapıyı altıgen yaparak yerel ve ulusal basınımızın da yer alacağı bir kısım ekledik. Peki kimler projemizden yararlanacak? Projemizden devlet destekli yardım kuruluşları, tüzel yardım kuruluşlar, spor kulüpleri ve diğer STK’larımız olacak. Bugün ihaleye sunduk. İhalenin sonucunda 15 Şubat günü değerli basınımızla birlikte temelini atacağız inşallah.” diye konuştu.

Vali Canalp, basın mensuplarının hatıralarını dinledi. Gazetecilerle sohbet edildi.

Vali Canalp, basın mensuplarının talep ve önerilerini de dinledi.

Basın mensupları 10 Ocak İdareciler Günü olma hasebiyle de Vali Canalp’in çocuklar ile olan portresinin halıya işlenmiş tablosunu hediye ettiler.

Toplantı, Vali Canalp'ın basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *