image

Önlü yayınladığı mesajında, “İnsanları gerçeklerle buluşturup aydınlatmak için, meslek ahlakından taviz vermeden doğru bilgi ve haber peşinde olmadık zorlukları göğüsleyen gazetecilerimiz, bilgi toplumunun ve demokrasinin verimli zeminde, sağlam usulle işlemesine büyük katkı vermektedir. Aynı ölçüde iletişim ve haberleşmenin önemi, olmadığı kadar arttığı için gazetecilik hayati önem arz eder olmuştur. Bugün dünyanın en uzak yerlerinde olan olayları özellikle sosyal medya alanında boşluk bırakmayacak ölçüde günü gününe değil, dakikası dakikasına paylaşan gazetecilik imkânları ile artık hiçbir şey hiç kimseye gizli kalmamaktadır.” Dedi.

Gerçeklerin peşinde koşan gazetecilere yönelik de konuşan Önlü, “Gazze’de yaşandığı gibi, zulmü ve soykırımı dünyaya duyuran gazeteciler, korkunç baskı görmekte hatta sırf gerçeğin yayılmasını önlemek için öldürülmektedir. Onlar insanlığın, hakkın, barışın ölmemesi için, ölümü göze alarak, bombalamaların, yıkım ve kıyımların ortasında kâh bir afetin kâh bir savaşın, işte şimdi Gazze’nin ortasında hakikatin gözü, kulağı, dili oldular, oluyorlar” dedi.

Gazetecilerin gününü kutlayan Önlü, “Eğitim-Bir-Sen olarak, gece gündüz demeden ter döken; hakkın ve hakikatin sözcülüğünü yapan tüm basın mensuplarının ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bugünün çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını temenni ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Hak, adalet, barış, özgürlük için ‘çalışan gazeteciler ‘in yanında olduğumuzu ilan ediyoruz” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *