image

Üzümcü yayınladığı mesajında, “Bizleri en güzel şekilde yaratan, sayısız nimetlerle nimetlendiren ve bazı zaman dilimlerini değerlendirmemiz için mübarek kılan alemlerin Rabbi Allah’a sonsuz hamd-u senalar olsun! Zamanı, zemini ve imkânı en güzel ve doğru nasıl değerlendireceğimiz konusunda bize en güzel örnek ve en hayırlı önder olan Allah Resulü Hz. Muhammed’e milyon salat ve selam olsun! Hak yolun yolcularına, zamanı en doğru, hayırlı ve verimli şekilde değerlendiren, mazlumun ensarı ve zalimin hasmı olan müminlere ve mücahidlere selam olsun!” dedi.

Üzümcü şunları söyledi: “Ölüm gelip çatıncaya kadar adına zaman dediğimiz bir süreç içinde imtihana tabi tutulan insanın zaman nimetini en iyi bir şekilde değerlendirmesi lazımdır. Bu zaman dilimi içinde ayetler ve hadislerle kıymetli ve mübarek olduğu bildirilen zaman dilimlerini ise gözünün bebeği gibi koruması ve gözlemesi lazımdır. Yüce Allah’ın lütfuyla birçok mübarek gün, gece ve ay birer hayır ve sevap hazinesi misali bizi kendine çağırmakta, mana ve ibadet kanadıyla takviye olmamızı istemektedir. İşte, bu manevi hazinelerden, mana kanatlarından biri, belki de en güçlüsü ve uzun soluklusu olan üç aylar gönül evimize girmek için kapımızı çalmaktadır. Duygu, düşünce ve amel iklimimiz yıl boyunca güzün sertliğini ve kış zemherisini yaşamakta, dokuz ay boyunca duygu ve düşüncelerimiz donuklaşmaktadır. Gaflet, nemelazımcılık, ibadet isteksizliği, haksızlık yıl boyunca merhamet, şefkat ve i’sarın üzerine abanarak onların gücünü kırmaktadır. İşte bu yüzden üç aylar gelince kalpler; zikir, ilim, tilavet ve takvayla yeniden dirilmek ister.”

Bu üç ayların, bilen, bekleyen, karşılayan ve özümseyene diriliş, yeşerme ve meyveye durma vakti olduğunu vurgulayan Üzümcü, “Recep, Şaban ve Ramazan, üç ay boyunca ibadet, güzel ahlak, dayanışma ve teslimiyete yol olur, imkân sunar. Hayırlı ameller, ihlaslı davranışlar, sevaplı işler bu aylarla kulluğa ışık olur. Recep ayı adeta mahsulün ekim zamanı, Şaban ayı bakım, Ramazan ise hasat zamanı olur.  Kalpler katılaşmış, yürekler daralmış ve vicdani karanlığımız geceleri karartmıştır… Unutmuşuzdur, karanlığımızı nurlandıran cevherleri… Gecelerimiz, teheccüde kalkmaktan uzaktır… Bu üç aylarda katlanmış hayırlarla dolu mübarek Regaib, Miraç, Berat ve Kadir geceleri bizi karşılar. Karanlıkları yarıp nurlu secdelerle bizi Allah’a götüren bu geceler kâmil insan yolunda bir umut olur. Bu mübarek geceler, bir kandil gibi çıra tutar, zorlu yolumuza ve zahmetli imtihanımıza… İşte böylesi mübarek geceler, imdat olur tutar elimizden ve bizi aşkla dergâh-ı İlahiye, secdeye, teheccüde ve gönlün itmi’nanı olan zikre götürür.” Dedi.

Herkesi bu mübarek ayları değerlendirmeye çağıran Üzümcü, “O halde bu mübarek üç aylarda oruç zevkiyle ibadet sevdalısı müminler olalım!  Böylece Recep ayının nuru çisil çisil gönlümüze dökülsün. Regaib gecesinin bereket ve rahmeti şırıl şırıl evimize aksın. Üç ayların ihsan, ikram, lütuf ve sevapları sokak, mahalle, köy, şehir ve toplumumuza sağanak sağanak yağsın. O halde şirke karşı tevhid ile bezensin gönlümüz! Zulme karşı cihad ile kuvvetlensin imanımız! Adaletsizliğe karşı hak üzere birleşsin yüreklerimiz! Ayrışma ve ayrıştırmalara karşı vahdetle sağlamlaşsın saflarımız!Irkçılık, mezhepçilik ve tarafgirliğe karşı ümmet bilinciyle boyansın kardeşliğimiz! Ve namazla meyveye dursun tüm dünya müminleri, mazlumları, mağdurları ve muhtaçları! Ve oruçla bereketlensin, ziyadeleşsin sadaka, infak, yardım ve zekâtlarımız! Ve mübarek olsun üç aylarımız, Recep ayımız ve Regaib gecemiz…” ifadelerini kullandı. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *