image

10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle BESO Başkanı M. Sıddık Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret ettiler. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Başkan Çiftçi ve heyetini gazetemiz Yazı İşleri Müdürü M. Salih Özcan ve Sadullah Aydın ağırladı.

Başkan Çiftçi, ziyarette BESO’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

3000 ESNAF VE TÜCCARA DANIŞMANLIK YAPTIK

Esnaf ve tüccarın faizsiz kredilerden faydalanabilmesi için çalıştıklarını söyleyen Çiftçi, “Görevi devraldığımız gibi devlet kredileri için danışmanlık hizmetine başladık. Pandemiden dolayı istihdam taahhütlü faizsiz kredi almaları için esnaf, tüccar ve üreticilerimize danışmanlık yaptık ve yaklaşık 3000 esnaf, tüccar ve üretici danışmanlık hizmetimizden faydalandı. Bu çalışmaların sonucunda Batman bu programdan yaralanan iller arasında 12. sırada yer aldı. Danışmanlık hizmetimiz hala devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Birçok farklı alanda yoğun ve tempolu bir danışmanlık hizmeti verdiklerini anımsatan Başkan Çiftçi, “Hukuk danışmanlığı hizmetimize başladık ve bu danışmanlık hizmetimiz devam etmektedir. E ticaret, kişisel gelişim, ön muhasebe, kriz yönetimi ve özel eğitimde ölçme ve değerlendirme yöntemi gibi farklı konularda eğitimler verdik. e ticaret ve muhasebe eğitimini bir ay boyunca esnaflarımızın hizmetine sunduk.” dedi.

ESNAFIMIZIN TALEP VE ŞİKAYETLERİNİ ÇÖZMEYE ARACILIK EDİYORUZ

Esnafları düzenli olarak ziyaret ettiklerini, sorunlarını dinleyip varsa talepleri; gerekli yerlere iletip yerine getirilmesini sağladıklarını ifade eden Başkan Çiftçi, “Göreve geldiğimizden kısa bir süre sonra AK Parti Genel Başkan Vekili olan Numan Kurtulmuş ile görüşerek esnaflarımıza elektrik, sigorta primleri ve vergiler konusunda yardımcı olmalarını dile getirdik ve bu konularda gerekli açıklamaları basın ile de paylaşarak her zaman gündeme getirmeye çalışıyoruz. Başkanlığa geldiğimiz günden bu yana valilerimizden şehrimiz ve esnaflarımız için istek ve taleplerde bulunduk. Esnaflarımıza TOKİ ile iş birliği yapıp ev yapma, uçak seferlerinin arttırılması, şehir merkezinin otopark sorunu, çarşı merkezinde güvenliğin arttırılması, Gülistan Caddesi’nde trafoların kaldırılıp görüntü kirliliğine son verilmesi ve muhtelif sorunların çözüme ulaşması konularında girişimlerde bulunduk. Tabela ve reklam vergilerinde indirim yapılmasını talep ettik.” şeklinde konuştu.

YAPTIĞIMIZ PROTOKOLLERLE ESNAFIMIZA EKONOMİK KAZANÇ SAĞLADIK

BESO Başkanı Çiftçi, 21 ayrı kurum ile yaptığımız protokoller ile esnafımızın çeşitli sektörlerde %20 ile 50 arasında indirimli hizmet almasını sağladıklarını ifade etti.

Bu çalışmalarının yanı sıra, İstanbul’da düzenlenen Batman günlerine, Batman’da yapılan fuar ve Irak İş Formuna katılım sağladıklarını ve en üst derecede destek vererek çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Çiftçi, “Son zamanlarda yükselen enflasyon karşısında büyük bir sorun haline gelen kiralardan dolayı hemen hemen her gün bir mülk sahibi ve kiracı esnafımızın arasına girerek uzlaştırdık. Tüm kurumlarla irtibat halindeyiz ve esnaflarımızın yararına olacak şekilde çalışıyoruz. İŞKUR, SGK, Maliye, Ticaret, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım, TEDAŞ ve diğer tüm kurumlarla esnaflarımızın ne sorunu varsa halletmeye çalışıyoruz. Ticaretimizin gelişimi için BATSO, OSB, Ticaret Borsası ve iş adamları dernekleri olan HAKSİAD, MÜSİAD, ASKON ve ASRİAD ile istişareler içerisindeyiz. Belediye başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz ile iletişim halindeyiz ihtiyaç durumuna göre hepsiyle görüşüyoruz.” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *