image

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, HÜDA PAR İl Teşkilatından bir heyet ile birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Batman Medya Mensupları Derneğini (BAMMED) ziyaret etti. BAMMED Başkanı Mehmet Salih Özcan ve BAMMED yönetimi tarafından karşılanan Şahin ve HÜDA PAR heyeti, BAMMED mensuplarının gazeteciler gününü kutladı.

Ziyarette konuşan Şahin, “10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle ilimizde bulunan basın derneklerimizi ziyaret etme düşüncesi ile size ziyaret ettik. Allahu teala'dan sizlere kolaylık diliyoruz. Zira gazetecilik mesleği meşakkatli, zorlu ve hassasiyet gerektiren bir meslek. Özellikle son yıllarda ekonomik sıkıntılarla da boğuşuyorlar. Yerel basının ciddi ekonomik sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Yetkililer yerel basının sorunlarını görmezden gelmemeli. Sorunları çözmek için yeni projeleri hayata geçirmeli” ifadelerini kullandı.

Gazze’de katledilen gazeteciler konusuna da değinen Şahin, “Her ne kadar Türkiye halkı seçim atmosfere girmiş olsa da Gazze'de devam eden bir soykırım var, bir vahşet var. İsrail terör rejimi tarafından uygulanan bu vahşetlerden, bu katliamlardan maalesef gazeteciler de olumsuz etkileniyor. Şu ana kadar 100'ün üzerinde gazetecinin orada katledildiği malum. Kendileri gibi düşünmeyen, kendilerine hizmet etmeyen bazı gazetecilerin de ellerinde tutuklu bulunduğu bilgisi var.” Dedi.

HÜDA PAR olarak gündem ne olursa olsun, Gazze katliamını, Gazze soykırımını birinci gündemleri olarak tutmaya çalıştıklarını vurgulayan Şahin, “Hiçbir şeyi onun önüne geçirmiyoruz. Fakat bununla birlikte hayatı da sürdürmek durumundayız. Öncelikle İsrail'in yapmaya devam ettiği bu katlamalardan dolayı oradaki kardeşlerimize sabır ve metanet diliyorum. Muzafferiyet diliyoruz. Allah'ın İsrail'i kendine has güçleriyle kahru perişan etmesini diliyoruz. Orada hayatını kaybeden gazetecilerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Esir tutulan, alıkonulan gazetecilerin de bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyoruz.” Diye konuştu.

 Basının da Gazze konusunda hassas olmasını isteyen Şahin, “Özellikle Gazze halkının bu soykırımdan kurtulması için başta siyaset kurumu ve basın olmak üzere bütün insanlara çok iş düşüyor. Kim elinden ne geliyorsa kim ne yapabiliyorsa bu anlamda bunu esirgememesi lazım. Sizleri de bildiğimiz için Allah'a şükür, bu duyarlılığı, bu hassasiyeti taşıyorsunuz. Sürekli gündemde tutmaya çalışıyorsunuz. Bununla ilgili yapılan en ufak bir etkinliği de siz, manşetlerinizde vermeye çalışıyorsunuz. Kamuoyuna duyurmaya çalışıyorsunuz. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyoruz.10 Ocak gazeteciler günü nasip etiyle sizlere tekrar kolaylıkla diliyoruz Allahu Teala işlerinizi rast getirsin diyorum.” Dedi.

BAMMED Başkanı Mehmet Salih Özcan da HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden ötürü kendilerine teşekkür etti. Özcan, kendilerine üye basın organlarının ve gazetecilerin Gazze konusunda hassasiyet sahibi olduklarını ve Gazze’yi sürekli gündemde tutacaklarını söyledi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *