image

Başta 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanıp engelli kalanlar olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde ikamet eden 100 vatandaşın ihtiyacı karşılandı. Bu kapsamda Help Yetim İnsani Yardım Organizasyonu, Batman’da da 20 adet tekerlekli sandalye dağıttı.

Dünya Engelliler Günü kapsamında başlatılan ve halen devam eden tekerlekli sandalye dağıtımı için İstanbul, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Siirt, Adıyaman, Bingöl ve Malatya'da ikamet eden engelli vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek, tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Organizasyon kapsamında Batman’da da 20 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi. Tekerlekli sandalyeleri alan engelliler, büyük bir sevinç yaşadı.

Organizasyon koordinatörü Cahit Ataş, "Bu tekerlekli sandalyeler, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için küçük bir katkıdır. Onların yüzlerindeki mutluluğu görmek, bize büyük bir sevinç veriyor. Biz, Help Yetim olarak, Türkiye'de ve dünyada ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmeye devam edeceğiz" dedi.

Tekerlekli sandalye alan engelli Kadri Çetin, Ataş'a teşekkür etti. Çetin, "Bu tekerlekli sandalye sayesinde hayatım daha kolay oldu. Artık dışarı çıkabiliyorum, sosyal hayata katılabiliyorum. Allah razı olsun Help Yetim'den." ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *