image

Şirinevler mahallesinde ikamet eden Mehmet Yalçın isimli vatandaş, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere hayırseverlerin yardımlarını ulaştırıyor. Tamamen gönüllülük esasında, sadece Allah rızasını düşünerek bu faaliyetleri yaptığını ifade eden Yalçın, yaptığı araştırmalar neticesinde tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelere, kendisine ulaştırılan yardımları dağıttığını söyledi.

Yardım faaliyeti hakkında bilgi veren Yalçın, “Çevremde bulunan yetim, ihtiyar, engelli ve ihtiyaç sahibi aileleri kendim araştırıp tespit ediyorum. 2023 yılında her ay düzenli olarak 50 farklı aileye yardım ulaştırdık. Şu ana kadar yardım dağıttığımız aile sayısı 350’ye ulaşmıştır. Yardımlarımız temel gıda malzeme kolisi, kurban eti ve 5 Lt yağ şeklinde yapılmaktadır. Biz sadece iyiliğe aracılık yapıyoruz. Hiçbir ideoloji ve siyasi kimliğe bağlı değilim. Bu yardımları sadece Allah rızası için yapıyorum. Mahallemize umut olmaya ve yetimlerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Yalçın, temel motivasyonunun “İyilik yapın. Çünkü Allah iyilik yapanları sever” ayeti ve “Komşusu açken kendi tok yatan bizden değildir” hadisinin olduğunu söyledi.

2024 yılında da yardım faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Yalçın, “2024 ocak ayı faaliyetleri kapsamında 50 ailemize yardımları ulaştırdık.” dedi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *