image

Batman’ın en büyük sorunlarından biri olan yeşil alanların yokluğu yeni bir proje ile giderilmeye çalışılacak. Kozluk ilçesinin Samanyolu Köyünden, Kozluk Siirt sınırına kadar, Batman Hasankeyf arası bölünmüş yol ile Batman-Beşiri arası bölünmüş yol olmak üzere toplam 126 KM yolun yeşillendirilmesi kararlaştırıldı.  

Proje Batman Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi, Orman İşleme Müdürlüğü ve Karayolları Şube Müdürlüğü tarafından ortak yürütülecek. Proje hayata geçirildiği taktirde yol kenarına dikilen ağaçlar ve diğer bitkiler, yoldan çevreye yayılabilecek gürültü ve toz kirliliğini, hatta hava kirlenmesinin önlenmesi ile alakalı olarak çok önemli bir vazifeyi üstlenmiş olacak, havanın oksijen miktarını da artırmış olacak.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan yetkililer karayolu ağaçlandırmaları neticesinde, yeşilin her tonunda rahat ve huzurlu bir ortamda seyahatlerin gerçekleşeceğini belirtti. “Batman Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi” çerçevesinde yürütülen çalışmada 67 bin Kara Servi ve Mavi Servi gibi ağaçların Karayolları Trafik mevzuatı da göz önünde bulundurularak, tekniğe uygun bir şekilde dikileceği açıklandı. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *