image

Müdürlüğün hizmet binasında gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Beden Eğitimi Okul Zümre Başkanları katıldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü KURTARAN, beden eğitimi öğretmenlerine özverili çalışmışlarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıda yeni yıla ilişkin iyi dileklerini paylaştıktan sonra, öğretmenlerin fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusundaki bakanlık genelgesine göre hareket etmelerinin önemini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürü KURTARAN, beden eğitimi öğretmenlerinin öğrenciler için rol model olduğunu ve beden eğitiminin sadece fiziksel değil, aynı zamanda karakter eğitimi olduğunu belirtti.

Batman'ın genç nüfusa sahip bir şehir olduğunu hatırlatarak, çocukların yeteneklerine göre yönlendirilmesi gerektiğini ve bu konuda okul idaresinin ve kendisinin bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, çocukların küçük yaşlarda yeteneklerinin tespit edilmesi ve doğru yönlendirilmesinin önemine değinerek, bu sistemin gelişmiş ülkelerde nasıl uygulandığını anlattı. İl Milli Eğitim Müdürü KURTARAN, beden eğitimi öğretmenlerinin çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlama görevini üstlendiğini ve bu konudaki özverili çalışmaları için teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü KURTARAN'ın konuşmasının ardından Müdürlüğün İSGB Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Hareketli Yaşam ve Fiziksel Aktivite Koordinatörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Mesut UTKUCU, "Fiziksel Aktivite, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" konusunda sunum yaptı.

MİLLİ EĞİTİM - BASIN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *