image

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi, Ahmet Güneştekin Konferans Salonu'nda "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı düzenledi.

Programda, Mekke'nin Fethi'nin tarihi ve önemi, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün özgürlüğü için mücadele etmenin önemine vurgu yapıldı. Emperyalist güçlerin ve işbirlikçilerinin zulmüne karşı mücadeleye dikkat çekildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi Başkanı Abdurrahim Demirtaş’ın açılış konuşması ve seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

KUDÜS’Ü HER PLATFORMDA ANACAĞIZ

Etkinlikte konuşan Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi Başkanı Demirtaş, “Çok kıymetli misafirlerimiz hepiniz şu an 5 kıta, 86 ülke, 81 il ve 600 ün üzerinde merkezde ve ilimizde icra edilen Mekke’nin Fethi ve Kudüs Programı’na hoş geldiniz. Bu gece birçok gencimiz ilk defa günahla tanışıyor, birçok günah dayatılıyor, ifsad çevreleri; var güçleri ile çalışıyor. Bu duruma karşı durmak, bir duruş ortaya koymak adına bu geceleri tertip ediyoruz. Yani konumuz kronoloji ve tarih değil. Uzun yıllardır “Mekke’nin Fethi” olarak icra ettiğimiz her yılın son gecesinde bu yıl Gazze’nin sesi olmak adına birinci ve ikinci kıblemizi beraber anacağız. Anacağız ki Hamas’ın çağrısına cevap vermiş olalım. Her ortamda her platformda anacağız ki, Rim’leri, Muhammed Durra’ ları unutmayalım. Anacağız ki, imanın ne olduğunu ve rabbimizin kim olduğunu unutmayalım.” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi Başkanı Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Gazze’de yaşananlar bize Mekke’nin fethine giden süreci hatırlatıyor. O gün Mekke Müslümanlarına yapılan ambargo ile bugün Gazze’de ki ambargo mantık olarak çok farklı değil. O gün de müşrikler Mekke’deki Müslümanları yıldırırsak İslam Güneşini söndüreceklerini düşünüyorlardı. Bugün de Gazze halkı oradan çıkarsa her şey bitecek sanıyorlar. Ama unuttukları bir şey var; Nasıl ki o dönemde yeryüzünün en şerefli insanları Mekke’de idi, bugün de yeryüzünün en şereflileri Gazze’dedir. Bu ruh o gün ki ruhtur. Nasıl ki o gün, Mekke’nin Fethi ile fetihlerin anası gerçekleştirildi ve müşrikler yenilgiyi kabul ettiler, İnşallah bugün de Gazze, Siyonist çetelere mezar olacak ve bu mücadele tüm Kudüs’ün Siyonizm’den arındırılması ile yani Kudüs’ün adeta yeniden fethi ile sonuçlanacaktır.”

MESCİD-İ AKSA’YI, MESCİD’ÜL HARAM’DAN VE MESCİD-İ NEBEVİ’DEN AYIRMAYACAĞIZ

Demirtaş, “Resulullah (sav)buyurduğu, ibadet etmek üzere sefere çıkılabilecek 3 mescitten biri olan Mescid-i Aksayı, Mescid’ül Haramdan ve Mescid-i Nebeviden ayırmayacağız. Nasıl ki, Mekke’de gezerken asrı saadeti anıp, peygamberimizden ve ashabından hatırlarla geziyoruz, nasıl ki Medine’de, Uhut’ta o günün dehşetini düşünüp, okçular tepesini ve Hz. Hamza’nın kabrini izliyoruz, İnşallah en kısa zamanda da Gazze sokaklarında yürüyüp mücahitlerin kahramanlıklarını anacağız, Kudüs’te namaza durup Siyonistler olmadan peygamber kabirlerinin dibinde Miracı huzurla düşüneceğiz. Rabbim bizi bu fetihten nasiplenenlerden eylesin.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Gazze direnişini selamlayarak sözlerini şu şekilde bitirdi: “Bu nasiplenme nasıl olur kıymetli kardeşlerim? Maddi ve manevi tüm imkânlarımızı seferber etmekle olur. Belki yapacağımız bir dua, bir yürüyüş, bir açıklama, bir boykot, Filistin ve Kudüs’ü gündemde tutma, samimi bir çığlık, içten göndereceğimiz maddi unsurlar ve de belki de kalpten gelen bir damla gözyaşı ile yoğrulmuş dua rabbimizin rızasına sebep olacaktır ve bu rıza ile cihadın bereketinden nasipleneceğiz. Sözlerime burada son verirken Filistin’i, Kudüs’ü, Gazze’yi, Hamas’ı, Ebu Ubeyde’yi ve mücahitleri selamlıyorum. İsrail, ABD ve işbirlikçilerini de lanetliyorum. Tekrar davete icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”

Program, okunan ezgi ve dualarla ile sona erdi.

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *