image

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin tarafından imzalanan ilgili kararnameyle Rusya, iç pazardaki arzı artırarak bu ürünlerde istikrarlı fiyatların sağlanmasını amaçlıyor.

Hükümet kararnamesi ayrıca, dış ticaret faaliyetlerine katılanlara ürünlerin gümrüksüz ithalatı için gerekli belgelerin verilmesine ilişkin kuralları da onayladı.

Rusya'daki tavuk yumurtası fiyatlarında artış dikkat çekiyor

Federal Devlet İstatistik Servisi'ne (Rosstat) göre, kasım ayında yumurta fiyatı ekim ayına göre yüzde 15,07 oranında artarken, yılın başından bu yana tavuk yumurtasının maliyeti yüzde 36,54 arttı. Durum şimdiden çeşitli departmanların dikkatini çekti. Örneğin, Federal Antimonopoly Servisi Kasım ortasında yumurta üreticilerine fiyatlandırma konusunda talepler gönderdiğini duyurdu.

Aynı zamanda başka önlemler de alınıyor. Aralık ortasında Rusya Tarım Bakanlığı, Türkiye'den yumurta tedariğinin iki ila üç hafta içinde beklendiğini duyurdu. 24 Aralık'ta Azerbaycan, Rusya Federasyonu'na 306 bin adetlik üçüncü parti yumurtayı tedarik etti. 36 ton (612 bin adet) tutarındaki Azerbaycan yumurtasının ilk teslimatı 19 Aralık'ta gerçekleşti. İkinci teslimat ise 21 Aralık'ta 18 ton (306 bin adet) olarak gerçekleşti.

Tarım Bakanlığı'na göre Rusya'da yumurta fiyatlarının istikrar kazanması, yerli üretimdeki artış ve dost ülkelerden sıfır vergili ürünlerin gelmesi nedeniyle yeni yıldan sonra bekleniyor. Üretim sektöründe iç pazardaki arzın artırılmasına yönelik bir dizi önlem hayata geçiriliyor. Özellikle ana üreticilerle hacimlerin ilave artırılmasına yönelik bir plan üzerinde anlaşmaya varıldı. Bununla birlikte, bazı Rus perakendeciler çeşitli tavuk yumurtası kategorilerindeki fiyat artışlarını sınırlamaya karar verdi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *