image

Milli Piyango’nun Müslüman toplum içerisine bilerek yerleştirilmiş ifsat programlarından olduğunu belirten Gültekin konuyla ilgili Gazetemize açıklamalarda bulundu.

“MİLLİ PİYANGO DA KUMARIN BİR ÇEŞİDİDİR”

Açıklamasının devamında Gültekin, “Milli Piyango da kumarın bir çeşididir. Haram kazancın bir çeşididir. Rabbimiz Kur'an ı Kerim'de Maide suresinin 90'ıncı ayeti kerimede mealen şöyle buyuruyor ‘Ey iman edenler! Aklı örten içki ve benzeri şeyler, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytan işi birer pisliktir. Ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.’ Ayeti kerimede Rabbimizin buyurduğu gibi Milli piyango da kumarın bir çeşididir. Zaten yılbaşının bizler ile Müslümanlarla hiçbir alakası yok. Bir de Milli Piyango yılbaşına has olan bir şey olmuş. Toplumumuzun içerisine İslam düşmanları tarafından yozlaştırmak için kumara giden yolları açmak için ne yapmışlar İslam düşmanları? Milli Piyango piyango adı altında yıllarca Müslüman memlekette bunu içimize koymuşlar.” dedi.

“KUMAR YUVALARI YIKIYOR”

Kumar çeşidi olan Milli Piyangonun yuva yıktığına değinen Gültekin, “Büyük bir tehlikeyi ayeti kerime bize haber veriyor. Ey iman edenler diyen Rabbimiz iman edenleri uyararak, aklı örten içki, insanın aklını başından aldığı için bir içki kadar haram olan kumardan bahsediyor. Milli Piyango da kumar kategorisine giriyor. Kumar evleri yıkan, aileleri dağıtan, çocuklara yetim bırakan, bayanları dul bırakan büyük günahlardan birisidir.” diye konuştu.

“FAL OKLARI, DİKİLİ TAŞLAR VE İÇKİ ŞEYTAN İŞİ BİRER PİSLİKTİR”

Gültekin, “Ayrıca ayetin sonunda Rabbimiz diyor kumarı, içkiyi, dikili taşları, fal oklarını, falları, şeytanın birer işinin olduğunu ve birer pislik olduğunu söylüyor. İkinci defa Rabbimiz bu tehlikenin ne kadar büyük olduğunu bize bildiriyor. Tehlikenin farkına varmamız için şeytan işi olduğunu, şeytanın insanların düşmanı olduğunu, Âdem aleyhisselam babamızdan günümüze kadar şeytan cahilane ne yapmış ise insanları İslam'dan uzaklaştırmak, Müslümanları, Müminleri kandırmak için elinden gelen her türlü işi yapıyor. Şeytan işi, şeytanın aletlerinden birisidir. Aynı kumar gibi nasıl haram ise Milli piyango da haramdır.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZİ, AİLEMİZİ VE NESLİMİZİ BU HARAMLARDAN KORUMALIYIZ”

Her sene tekrarlanan Milli piyangonun bir kazandırdıysa bin götürdüğünü aktaran Gültekin, “İnsanlar çıkıyor kendilerini kandırıyorlar kaldırımlarda, miladi yılbaşına yakın. Hem miladi yılbaşının Müslümanlarla ilgisi yok hem de bu milli piyango da kumarın bir çeşidi olduğu için haramdır. Ve biz kendimizi korumak, gençlerimizi korumak mecburiyetindeyiz. Kendimizi muhafaza etmek mecburiyetindeyiz. Şöyle bir bahanenin arkasına saklanıp bir hediye gibi hayır, öyle bir şey yoktur. Yeni parayla milyonlarca para, milyarlarca para kazanılıp sadece yüzde birini veriyorlar ve bu Milli Piyangoyu kazanan, kendisine piyango çıkan insanların hiçbirisi bundan hayır görmemiş.” dedi.

“HARAM PARA İLE SAADET ELDE EDİLEMEZ”

Geçmiş yıllarda kumar oynayarak büyük paralar kazandığı halde sefalet içinde ölen birçok kişinin olduğunu belirten Gültekin, “Geçmiş yıllarda Milli Piyango kazanan, kendilerine piyango çıkan insanların hiçbirisi rahat bir hayat sürdürmüşler. O da bize örnektir, delildir. Sefalet içinde ölmüş, gitmişler. Çünkü haram paranın insanlara hayrı, faydası yoktur. Bakın bütün Müslümanlara sesleniyorum, Müslüman evlatlarına, gençlerimize sesleniyorum. Dikkat edin bu Gazze’de vahşet devam ederken İsrail'in, Siyonistlerin bu vahşeti devam ederken, çocuklarımız, bayanlarımız, Müslümanlar yüzlercesi şehit edilirken, hiçbir Yahudi, hiçbir Hristiyan bizim adetlerimizi uygulamıyor. Hiçbir örf ve adetlerimizi, yerine getirmiyorlar. Kudüs'teki baş rahip çıkmış. Yahu bu Müslümanlara ne oluyor da biz onların hiçbir kutsal günlerini kutlamaz iken, bayramlarını kutlamaz iken bunlara ne oluyor da bizim günlerimizi kutluyorlar, Noel'i kutluyorlar? Bu da Noel'in bir parçasıdır.” diye konuştu.

“BÜTÜN ŞANS OYUNLARI HARAMDIR”

Konuşmasının sonunda Gültekin, “Bu Milli piyango bir tuzaktır. Müslümanların önüne atılan tuzaklardan birisidir, haramdır. Bununla bu para da haramdır. O kazandığın piyangodan kazandığın parayı bir cami de yapsan haramdır. Gitsen başka yere de versen haramdır. Milli Piyango da nasıl ise, Spor Toto da ganyan da bahisler de bütün bu şans oyunları bu kategoriye giriyor ve haramdır. Kendimizi korumak mecburiyetindeyiz.” dedi.

EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *