image

 


Ak Partili Emin Ekmen, çözüm sürecinde taşların yerine oturduğunu, kritik eşiğin aşıldığını iddia etti.

Ak Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi, Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen KANAL 24 Televizyonunda Moderatör Proğramına Canlı yayında katılarak güncel konular ve Çözüm Süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Akil Insanlar heyeti üyesi Emin Ekmen 6-7 Ekim Olaylarından sonra akamete uğrayan Çözüm Süreci'nde yaşanan türbülansın sona erdiğini belirtti. Ekmen devamla “Çözüm Süreci belli bir aşamaya gelmişken yaşanan 6-7 Ekimde eylemleri herkeste büyük bir tepki oluşturdu. Yaşanan can kayıpları,vandallık ve yağmacılıktan HDP dahil herkes rahatsız oldu ve bunları provakasyon olarak niteledi. Bu duruma Hükümet'in tepki göstermesi ile de çözüm süreci türbülansa girmişti. Olayların Devamında 9 Ekim'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın "bu sürece kanımı ve canımı ortaya koydum" açıklamaları, Başbakanımızın bu sürecin bitirilmeyeceği yönündeki Açıklamalar umudumuzu korumamızı sağlasa da "Akdoğan-HDP görüşmesi" ile çözüm süreci tekrar rayına girmiştir.” dedi.
SÜRECİN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUZ
Ekmen açıklamalarının devamında "Bunca olaydan sonra çözüm sürecine dair iradenin devam ediyor olması çok önemlidir. Yol kesmeler, araç yakılması, tehdit ve benzeri baskıların tamamen son bulması Sürecin sağlıklı devamı açısından hayatidir. Halkımızın özlemini çektiği barış ortamını ve insanların güvenliğini akamete uğratacak her türlü ortamın oluşmaması partimizin ve hükümetimizin başlıca vazifesidir.” dedi.
Emin Ekmen açıklamalarının sonunda “Türk’üyle Kürd’üyle bu ülkede yaşayan 76 Milyon insan Çözüm Sürecinin başarılı olmasını istemektedir. Bu süreci hiçbir sebep sonlandıramayacaktır. Süreçte önemli bir kritik eşik aşılarak yeni bir döneme girilmiştir. Buna katkı sağlayan herkese teşekkür etmek Lazım” Dedi. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *