image

'Hayata İyi Bakarız’ mottosuyla özel bir şirket tarafından desteklenen proje kapsamında Atatürk İlkokulu 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine eğitim verildi. Öğretmen ve velilerin de hazır bulunduğu çalışmada, öğrencilerin ekolojik okuryazarlık düzeylerini artırmak için çeşitli etkinlikler yapıldı.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay, “Hayata İyi Bakarız Projesi kapsamında öğrencilerimize sürdürülebilir bir dünyanın hikayesini anlatmak ve öğretmek, iklim değişikliği konusunda bilgi ve farkındalıklarını arttırmak için bir dizi etkinlik yaptık. Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi Eğitimi; “Çevre Okuryazarlığı, Doğal Kaynaklar ve Sürdürülebilirlik, Canlı Çeşitliliği ve İklim ve iklim Değişikliği” şeklinde dört başlıktan oluşuyor. Bu içeriklerle ilgili birçok çalışma ve video sunumları yapılarak öğrencilerimize erken yaşta çevre bilinci kazandırarak farkındalık oluşturmayı amaçladık. Proje ile ilgili gözlem inceleme amaçlı TPAO yerleşkesinin muhtelif yerlerine gezi gerçekleştirdik.” dedi.

Akçay, “Hayata İyi Bakarız Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yaptığımız çalışmalar, öğrencilerimizin büyük beğenisini kazandı. Bu etkinliğimizde emeği geçen okul idaremize, okul rehberlik servisimize ve okulumuzun tüm öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz.” dedi.

Öğrencilere etkinlikten sonra TPAO Beyaz Saray Lokantasında döner ve ayran ikramı yapıldı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *