image

Asgari ücreti merakla bekleyen milyonlarla vatandaş yılın son Kabine Toplantısının ne zaman olduğunu araştırıyor. Asgari ücret konusu da Kabine'nin gündeminde olacak. Peki kabine toplantısı denk gelecek mi? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı takviminde Kabine Toplantısı tarihi yer almıyor. En son Kabine Toplantısı ise 6 Aralık'ta gerçekleşti.

Normal süreçlerde iki haftada bir yapılan toplantının 18 Aralık Pazartesi günü yapılması gerekiyordu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun takvimi nedeniyle toplantı gerçekleşmemişti.

Yeni toplantının asgari ücret mesaisi nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü saat 15.30'da yapılması bekleniyor.

Kabine gündeminde neler var?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta içi toplanacağı için yılın son Kabine toplantısına asgari ücretle ilgili karar çıkması beklenmiyor. Karar, asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısı sonrasında alınacak.

Bununla birlikte emekli ve memur maaş zamlarıyla ilgili olası ek düzenlemelerin de Kabine'nin gündeminde yer alması bekleniyor.

SON TOPLANTI SONRASI ASGARİ ÜCRET MESAJI
6 Aralık tarihinde yapılan son Kabine Toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete dair açıklaması şöyleydi:

"Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanlarımızın kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefi ile süreç yönetilecek." HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *