image

Şanlıurfa'da İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından 8 ay boyunca devam edecek olan Her aya bir seminer adıyla düzenlenen seminerin birincisinde "Aileden Ümmete Büyük Ailemiz" konusu ele alındı.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Abdusselam Ergün tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programda İdeal Eğitim Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Faruk Cengiz bir selamlama konuşması gerçekleştirerek topluma ahlaksızlığı aşılayan ifsat yöntemlerine karşı uyanık olunması gerektiğini dile getirerek fertlerin ve toplumların iki cihandaki saadetinin ailelerine İslami bir terbiye vermek ve ailelerini gayri ahlaki ilişkilerden muhafaza etmek ile mümkün olduğuna dikkat çekti.

Selamlama konuşmasının ardından İdeal Eğitim Vakfının tanıtım sinevizyonu izletildi.
Aile üzerine bir seminer veren Eğitimci Yazar Mehmet Emin Sütçü, aile ile ümmet arasındaki bağı anlattı.
"Aile ile ümmet arasındaki ilişki; kalp ile beden arasındaki ilişki gibidir"
Aile ile ümmet arasındaki ilişkinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Sütçü, "İçinde bulunduğumuz acı vaziyetin en büyük sebebi ümmetin içine düştüğü perişan vaziyet, dağınıklık, Sıratı Müstakim'den uzak düşmüşlük. O yüzden aile diyoruz çünkü aile ile ümmet arasındaki ilişki; kalp ile beden arasındaki ilişki gibidir. Kalp çürüdüğü zaman, vazifesini yeterince yapmadığı zaman elbette ki bedene kan gitmeyecek ve o bedende aynı şekilde çürümeler, bozulmalar meydana gelecek. Dolayısıyla bugün ümmeti yeniden diriltmenin, düştüğü yerden kaldırmanın yolu aileden geçiyor." dedi.

"Anahtarı elimizde olan bir kurumun bütün vebali, bütün sorumluluğu bizdedir"

Ailede kişinin bir sorumluluğu olduğunu ve hiçbir kaçışı olmadığını dile getiren Sütçü, "Bugün Gazze'ye yeteri derecede destek veremeyişimizde haklı veya haksız bazı bahaneler ileri sürebiliriz. Bugün Avrupa'da Kur'an yakılırken gereken tepkiyi tam anlamıyla gösteremeyişimizin bazı bahaneleri olabilir, bazı engeller olabilir. Ancak iş aileye geldiğinde anahtarı elimizde olan bir kurumun bütün vebali, bütün sorumluluğu bizdedir ve hiçbir şekilde bu vebalden, sorumluluktan kaçışımız yok. O halde kalpten başlanmalı bu işe. Bedeni ayakta tutan kalp işlevini yitirmişse bize düşen o kalbe tekrar işlevini kazandırmak." şeklinde konuştu.

Program, Remzi Cibik tarafından okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *