image



Düzenlenen yarışmalar ile birlikte başarılarına başarı katan Gazi AİHL Hafızlık Proje okulu eğitim öğretim alanında da başarılarını artırma yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Proje okulunda eğitimlerinin herhangi bir eksiklik veya geri kalma olmadan yapıldığını belirten okul müdürü Nezir Ceylan, okul hakkında Gazetemize konuştu.

“HAZIRLIK 4’ÜNCÜ SINIFTA BAŞLIYOR”

Okulda hafızlık projesi için 4’üncü sınıfta hazırlığa başlandığını belirten Ceylan, “Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde ortaokullara yönelik hafızlık proje okulu mevcuttur. Proje okuluna hangi öğrencileri kaydediyoruz? 5’inci sınıftan itibaren öğrenci alımı yapıyoruz. Tabi biz mayıs ayı içinde 4’üncü sınıflar içerisinde bir sınava tabi tutuyoruz. Sınava tabi olan öğrencilerimizin akademik yönden başarıları görüldükten sonra yazın hafızlık hazırlık kursu veriyoruz. Eylül ayında okula normal kayıtlarını alıyoruz. Okulumuz pansiyonludur. İsteyen veliler öğrencileri pansiyonda kalıyor.” dedi. 

“5’İNCİ SINIFTAN HAFIZLIĞA BAŞLIYORLAR”

5’inci sınıfların hafızlık programına başladığını aktaran Ceylan, “5’inci sınıfta öğrencilerimiz hafızlık hazırlık sınıflarına giriyor. Genellikle 5’inci sınıf öğrencileri haziran ayı itibariyle tur sistemi dediğimiz sistemle hafızlığa başlıyorlar. Bu sene Gazi AİHL hakikaten büyük bir başarı sağladı. Gerek mesleki yarışmalarda gerek hafızlık yarışmalarında gerekse de 5’inci sınıf hafızlık öğrencileri arasında eğitimlerde çok büyük bir başarı sağladı.” diye konuştu. 

“YARIŞMA DALLARINDAN 7’SİNİN 6’SINDA BAŞARI ELDE ETTİK”

Mesleki yarışmalarda da birçok başarılara imza attıklarını söyleyen Ceylan, “Mesleki yarışmalarda en yakın geçen hafta düzenlenen 7 dalda yarışmaların 4 tanesinde birincilik, 2 tanesinde de ikincilik ve üçüncülük toplam 6 tane ödül aldık sadece bir alanda kaybettik. Büyük bir başarıdır. Gazi AİHL tarihinde ilklerin tarihi oldu.”

“5’İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK ERKEN BİR ZAMANDA HAFIZLIKLARINA BAŞLAYACAKLAR”

Konuşmalarının devamında Ceylan, “Gazi AİHL öğrencileri 5’inci sınıfta bütün hocalarımız ve öğretmenlerimizin büyük emekleri ile meslek yarışmalarında da çok büyük başarılar elde ettiler. Öğrencilere güzel bir rehberlik var. 5’inci sınıf öğrencilerimiz bu ay içerisinde hafızlığa başlayacaklar. Yaklaşık 8 öğrencimiz tura başlayacaklar. Şubat ayında bu öğrencilere 25 öğrenciler daha eklenecek ve tura başlayacaklar. Diğer kalan öğrencilerimiz ile en geç haziran ayında başlamasıdır.” şeklinde konuştu. 

“ÖĞRENCİLER ÖRGÜN EĞİTİMLERİNDE GERİ KALMIYORLAR”

Yanlış bir algı olduğunu ifade eden Ceylan, “Burada öğrencilerimiz örgün eğitimden geri kalmıyorlar. Örgün eğitim ile birlikte hafızlık eğitimlerini alacaklar. Burada Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal Bilgiler bütün dersleri görüyor. Sadece tek farkı sabah ilk iki derse Diyanet İşleri Başkanlığımızın, İl Müftülüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz bir proje okulu. Normal okullardan tek farkı sabah Müftülüğümüzün görevlendirdiği hafız hocalar ile birlikte eğitim yürütüyoruz. Hafız hocalarımız eğitimlerini verdikten sonra akademik eğitimimizi veriyoruz. Güzel etkinlikler yapıyoruz.” dedi. 

“OKULUMUZUN BİRÇOK İMKÂNI VAR”

Eğitimde okul olarak birçok alanda iyi olduğunu belirten Ceylan, “Okullumuzun kapalı ve açık spor salonları, sahaları var. Dersliklerimiz müsait, büyük bir bahçemiz var. Özellikle bahar aylarında velilerimiz çocukları ile birlikte burada piknik yapıyorlar. Burada bir aile ortamı var. Dolayısıyla vatandaşlarımız iki şekilde kazanmış oluyor. Birincisi çocukları profesyonel olarak Kur’an’ı Kerim eğitimlerini alıyorlar. En az Kur’an’ı Kerim’in çeyreğini ezberlemiş oluyorlar. Çocuk bir şey yapmadan Kur’an’ı Kerim’in çeyreğini ezberlemiş oluyor. Zaten tecvidin alası, mahrecin alasını burada öğreniyorlar. Hocalarımız gayet güzel bir şekilde yürütüyorlar.” diye konuştu. 

“AKADEMİK ALANDA DA ÇOK BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDECEĞİZ”

Konuşmalarının sonunda Ceylan, “Her hafta minberde bu çocuklarımızı hutbeyi okuyorlar. Bunlar büyük emeklerdir. Tabi şunu da ifade edeyim: Çocuklarımız 5’inci sınıfta belli bir seviyeye geliyorlar. 7 ve 8’inci sınıfta örgün eğitim ile birlikte okul derslerini ilerletmiş oluyorlar. 8’inci sınıfta akademik yönden gelişimlerini tamamlanmış oluyor. O arada hafızlığını tamamlamış oluyor. 9’uncu sınıflarımız Türkiye’nin hiçbir İmam Hatip okulunda uygulamayan bir program uyguluyoruz.  Normal sabah derslerinin iki dersini hafızlık dersi veriyoruz. Bizler sabahleyin Kur’an’ı Kerim dersimizle başlıyoruz ve gerçekten çok önemli ve kıymetlidir.” dedi. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *