image

Valilik koordinasyonunda Batman Belediyesi, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Okul Öncesi Öğrencilerine Ücretsiz Beslenme Desteği Projesi” kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 26 Anaokulunda 3 bin 450 öğrenciye haftada beş gün beslenme desteği sağlanacak. 

Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımı ile projenin startı Çay Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anaokulu’nda verildi.  Minik öğrencilerle kahvaltı yapan Vali, hayata geçirilen projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

BATMAN BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR
Sosyal belediyecilik alanında Batman Belediyesi tarafından yürütülen hizmetlere değinen Vali Canalp, “Bugün burada okul öncesi beslenme desteği programının lansmanı için buradayız. İlkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında Türkiye’de ilk olarak biz neler yapmışız; taziye evleri hizmetimiz var. Taziye evleri her yerde var ama taziye evinde taziye hizmetinin tamamen belediye tarafından karşılandığı Türkiye’deki tek örnek Batman Belediyesi’dir. Bir başka örnek üniversite öğrencilerimizin yemek giderlerinin tamamını belediye tarafından karşılandığı tek örnek Batman Belediyesi’dir. Sonra aşevi hizmetimiz var; aşevi konusunda Türkiye’de her ilçesinde ve il merkezinde aşevi olan sadece iki vilayet var 1 tanesi Edirne bir tanesi de Batman’dır. Biz, sıcak yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlarımızı arayıp buluyoruz ve bu vatandaşlarımıza aşevlerimizden ücretsiz yemek veriyoruz.” Dedi.

Vali Canalp, “Başka bir hizmetimiz de fırın, kendi fırınımız var, belediyenin fırınını işletiyoruz. Her gün yaklaşık 40 bin ekmeği vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Türkiye’de bu şekilde ücretsiz ekmek dağıtan bir belediye yok. Ekmek üreten belediyeler var ama onlar halk ekmeği piyasadan 1 lira veya 1,5 lira daha uyguna satıldığı bir hizmet veriyorlar. Bizimkisi öyle değil, biz, ekmeği belediye fırınında kendimiz imal ediyoruz, imal ettiğimiz 40 bin ekmeği de vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Türkiye’deki tek olan uygulamaların dışında bunlara bir yenisini daha ekliyoruz. Eğitimin en üst seviyesinde olan üniversiteden başladık, şimdi de eğitimin en tabanındayız. Bu sefer de okul öncesi anasınıfı öğrencilerimizin sabah kahvaltısı ihtiyacını Valiliğimiz koordinasyonunda; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Batman Belediyesinin iş birliği ile 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca biz sağlayacağız. Bu hizmetten ne kadar insan faydalanacak derseniz, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksine göre değerlendirme yaptık. Bizim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yaptığı tespitlere göre en fazla dezavantajlı vatandaşlarımızın bulunduğu okullar ve bölgeler olarak bir tespitte bulunduk. Vakıfta en fazla dosyası bulunan vatandaşlarımızın bulunmuş olduğu mahallelerdeki 26 anaokulunu belirledik, buralardaki 3 bin 450 öğrencimize her sabah bu şekilde hafta da 5 gün kahvaltı hizmetini vereceğiz. Aynen ekmeği belediyenin fırınında yaptığımız gibi.  Buradan da bu hizmeti de gene İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Mesleki Teknik Anadolu Liselerimizin kendi yapmış oldukları üretim olarak bu hizmeti vereceğiz. Yani devletin kendisi üretmiş olduğu hizmeti vatandaşlarımıza sunma imkanına da kavuşmuş olacağız. Bizim bu şekilde modellere çok ihtiyacımız var. Bunlarda benzer örneklerini Türkiye’nin her tarafında yaygınlaşmasını diliyorum” dedi.

(VALİLİK - BASIN)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *