image

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bakanlıkların bütçe görüşmeleri ve oylamaları sürüyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi de kabul edildi.

Genel Kurul'da bakanlığının bütçe sunumunu yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, personel alımına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Yumaklı, "982'si ziraat mühendisi olmak üzere 1422 mühendis; ayrıca veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, tarım işçisi ve diğer unvanlarda 5 bin 736 olmak üzere toplam 7 bin 158 personel alımı yapılacaktır."

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 7158 PERSONEL ALIMI

Bakan Yumaklı’nın bu açıklaması ışığında, Tarım ve Orman Bakanlığının 2024 yılı içerisinde mühendis, veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, tarım işçisi ve diğer unvanlarda istihdam edilme üzere toplam 7158 personel alımı yapacağı öğrenildi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINA BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI

İlan edilen pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

1- İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1,4,5,6,7 ve 8 inci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

2- Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.

3- Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getiremeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINA BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların tamamını taşımaları gerekmektedir. Bu şartlarla birlikte unvanlar itibariyle aşağıdaki şartların taşınması gerektiğinden, sözleşme yapılacak pozisyonlarla ilgili aşağıdaki bu bölümün çok dikkatli incelenmesi gerekmektedir. Bu şartları taşımayanların atamaları mümkün bulunmamaktadır.

2.2.1.Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranılacak genel şartlara ilave olarak;

a) Mühendis ve Veteriner Hekim pozisyonlarına atanacak şartları haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği pozisyonların karşısında yer alacaktır.

b) Sağlık bakımından Mühendis ve Veteriner Hekim ve alım yapılacak diğer alanlarda çalışmasına engel hali bulunmamak.

c) KPSS'ye girmiş ve istenilen alandaki puan türünden en az 50 puan almış olmak.

HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *