image

Alo Tevşo pazarında satışa sunulan, her sene köylerde bin bir emek ile yapılan Üzüm Pekmezi vatandaştan ilgi görüyor.

Gercüş Hisar (Hesare) köyüne ait pekmezleri satan Murat Altun, bu sene Üzüm Pekmezine rağbetin arttığını söyledi.

Köylerde büyük kazanlarda saatlerce kaynatılarak öncesinde de büyük emekler ile yapılan pekmez tezgahlarda vatandaşın beğenisine sunuluyor.

“PEKMEZ ALLAH’IN BİZLERE VERDİĞİ BÜYÜK NİMETLERDENDİR”

Yıllardır köy pekmezi satan Murat Altun, pekmezin çok faydalı olduğunu belirterek, “Pekmez Allah’ın bizlere verdiği büyük nimetlerdendir. Birçok faydası var. Bunlardan bazıları Pekmez kansızlığa iyi gelir, bağışıklığı artırmaya yardım eder, antioksidan etkisiyle boğazı yumuşatır, öksürüğe iyi gelir, besleyici özelliğiyle tok tutar, eklem ve kemikleri güçlendirir, pekmez vitamin ve mineral deposudur, sindirim sistemine olumlu etkisi vardır, enerji verir, obezite tedavisinde tercih edilebilir, yüksek demir içeriğiyle saçları besler, çocuklarda kabızlığı giderebilir, sakinleştirici etkisiyle depresyonu yatıştırır ve beyin sağlığına olumlu etki eder.” diye konuştu.

“PEKMEZ BU YIL 120 LİRADAN SATIŞTA”

Geçen sene alış ve satış fiyatlarına göre bu sene artış olduğunu söyleyen Altun, “Bu sene üzüm az olduğu için fiyatı 120 lira. Geçen sene üzüm bol olduğu için 70 ile 80 lira arasında satış yapıyorduk. Satışlarımız genelde sabit müşterilerimize oluyor. Her sene getirdiğimiz için pekmezi tezgâha koyduğum gibi müşterisi gelip alıyor.” dedi.

“PEKMEZİ ÇOĞU DEFA ŞEHİR DIŞA GÖNDERMEK İÇİN DE ALIYORLAR”

Pekmezin faydalarını bilen müşterilerin şehir dışında olan akrabalarına da gönderdiğini aktaran Altun, “Sabit müşterilerimiz ile birlikte birçok müşterimizde şehir dışında bulunan akrabalarına gönderiyor. Üniversitede okuyan öğrenciler, iş için şehir dışında olanlar veya evlenip de gidenler için aileleri pekmez alıp gönderiyor.” diye konuştu.

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *