image

Batman'daki sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları tarafından işgal rejiminin saldırıları sonucu katledilen Gazzeli şehitler anısına yüzlerce fidan dikimi yapıldı.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü yerleşkesinde düzenlenen fidan dikim programına; Vali Ekrem Canalp’ın eşi Dr. Ayten Canalp'ın yanı sıra ildeki STK’ların kadın birimlerinin temsilcileri, çok sayıda kadın katıldı.

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Dr. Ayten Canalp, işgal rejiminin saldırıları sonucu şehit olan Gazzelilerin anısına ağaç diktiklerini belirtti.

Canalp, "7 Ekim’den bu yana israil tarafından acımasızca bombalanan sivillerin katledildiği Gazze'de şehit olan binlerce insanın özellikle kadınların, çocukların ve bebeklerin anısına burada STK‘larımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte fidan dikeceğiz. Biliyorsunuz ki, bu fidanlar yeşerdikçe toprakta can buldukça geride kalan Filistinli kardeşlerimizin de umutlarının ve gelecek hayallerinin can bulması ve gerçekleşmesi en içten duamızdır. Ve yine Umuyoruz ki hem Filistin’de hem de dünyada kalıcı, adil sürdürülebilir bir barışı oluşması için vicdanlı herkese de inşallah ilham kaynağı olacak." dedi.

Hem Filistinlilerin yanında olduklarını hem de bu vahşete ve katliama dur demek için bir araya geldiklerini belirten Canalp, "Bu öyle bir vahşet ki, kadın, erkek, masum ve çocuk demeden gerçekleştirilen bir vahşet. Bebeklerin küvözde yaşam mücadelesi verdiği bir vahşet. Bizler, Filistinlilerin kendi topraklarında barış içinde özgür ve güvenli bir şekilde yaşamaları için çocukların ölmemesi için yalvarmadıkları, koşup oynadıkları, güldükleri gelecek hayalleri kuracakları bir Filistin için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Bu zulmün, bu vahşetin bitmesi dileğiyle de Filistinli kardeşlerimize Batman’dan selam söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ardından Filistin’de katledilenler için oluşturulan hatıra ormanında fidanları toprakla buluşturun kadınlar, ağaçlara can suyunu vererek bir kez daha Gazze'de şehit olanları rahmetle andı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *