image

Tüm tepki ve çağrılara rağmen caminin konferans salonunda düzenlenen konsere tepkiler çığ gibi.  Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi öncülüğünde Atatürk Parkında bir araya gelen binlerce vatandaş yapılan saygısızlığı protesto etti.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, Esentepe'de bulunan cami külliyesinin konferans salonunda bir kadın şarkıcının konser düzenlemesine izin verilmesini düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

Atatürk Parkı yanında düzenlenen basın açıklamasına; HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, STK temsilcileri, alimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklaması öncesi kısa bir konuşma yapan Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Kenan Çaplık, Gazze'de yaşanan bunca acıya rağmen Batman'da bir de caminin konferans salonunda konser düzenlenmesinin asla kabul edilemez olduğunu kaydetti.

"GAZZE'DE KATLİAM VARKEN BU YAPILAN TAM ANLAMIYLA BİR AHLAKSIZLIKTIR"

Camilerin İslam ümmetinin kimliği olduğuna dikkat çeken Çaplık, "Bir beldede manevi atmosferi sağlayan da mescitlerimiz, camilerimizdir. Camiler insanları ibadet etmelerini sağlayan mekanlardır. Bu mekanların bugün işlevsiz hale getirilmesine yönelik bu tür konser ve ifsat çalışmalarının yapılıyor olması biz Müslümanlara açık bir hakarettir. Değerlerimize bu kadar duyarsız kalınması kabul edilemez. Değerlerimize yönelik gerçekleştirilen bu ifsat çalışmalarını kabul etmiyoruz. Filistin halkının katliamdan geçirildiği bir dönemde camilerimizin bahçelerinde konser düzenlenmesi kelimenin tam anlamıyla bir ahlaksızlıktır. Camilerimizin itibarsızlaştırılmasının yegane sebebi toplumun ruhsuzlaştırılması, yozlaştırılması için yapılan faaliyetlerdir." dedi.

"KONSERLER KUTSAL MEKANLARIN MANEVİYATINA AYKIRILIK TEŞKİL EDİYOR"

Ardından Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Cemil İptaş, halkın dini hassasiyetleri hiçe sayılarak caminin konferans salonunda konser düzenlemesine izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Toplanma sebeplerinin ilde etkinlik adı altında cami ve külliyeye dâhil olan bir mekanda konser düzenlenmesine tepkilerini göstermek amacıyla olduğunu belirten İptaş, Allah'a yönelmek ve huzur bulmak için özel olarak inşa edilmiş olan bir mescitte düzenlenen bu konserin, kutsal mekânların maneviyatına açıkça aykırılık teşkil ettiğini söyledi.

"BÖYLESİ HASSAS BİR ZAMANDA CAMİLERİMİZDE GAYRI İSLAMİ ETKİNLİKLERİN YAPILMASI HANGİ AMACA HİZMETTİR?"

Mescitlerin, Allah'ın adının zikredilmesi ve ona ibadet edilip namaz kılınması gereken yerler iken bir takım ticari menfaat elde etmek için mescitlerin kutsallığına halel getirmenin ve bunu hiçe saymanın asla kabul edilir bir durum olmadığını vurgulayan İptaş, şöyle dedi: "Ayrıca üç aya yakındır başta büyük şeytan Amerika olmak üzere batılı emperyalist devletlerin desteğini arkasına alan siyonist terör çetesi, Filistin ve Gazze’de büyük soykırımlar yapıp vahşetler sergilemektedir. Dünyanın tüm özgür halklarının Filistin’de gerçekleştirilen soykırımlara en üst perdeden tepki gösterdiği böylesi hassas bir zamanda kutsal mekânlarımız olan camilerimizde gayrı İslami etkinliklerin yapılmasının kime ve hangi amaca hizmet ettiğini anlamak mümkün değildir."

"BU TÜR ETKİNLİKLERE KARŞI GÜÇLÜ BİR TEPKİ GÖSTERMEYE KARARLIYIZ"

Eğlence ve konser gibi etkinliklerin düzenlenmesi Filistin’deki acı gerçeklerle çelişen bir tabloya yol açtığını ifade eden İptaş, "Gazze’de insanlar temel ihtiyaçları için mücadele ederken ve güvenlik endişeleriyle uğraşırken lüks ve eğlence etkinlikleri bu gerçeklikle çatışmakta, gerilim ve duygusal bir çatışma zemini oluşturmaktadır. Bu noktada, konserin düzenleyicilerine ve ilgililere, bu mekânın kutsal değerlerini koruma sorumluluğunu hatırlatıyoruz. Bizler, bu kutsal mekânın manevi kutsallığını savunarak, bu tür etkinliklere karşı güçlü bir tepki göstermeye kararlıyız." dedi.

"MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİ OLAN CAMİİ VE MESCİTLERİN KUTSİYETİNE ZARAR VERECEK ÇALIŞMALARDAN UZAK DURULMALI"

Mescitlerin maneviyatına zarar veren etkinliklerin karşısında olduklarını ifade eden İptaş, son olarak şunları söyledi:"Yetkililere ve organizatörlere şunu hatırlatmak istiyoruz; Müslümanların kırmızı çizgisi olan camii ve mescitlerin, kutsiyetine zarar verecek gayret ve çalışmalardan uzak durmaları gerektiğini kararlılıkla bildiriyoruz. Siyonist terör şebekesinin 7 Ekim’den bu yana yüzlerce cami ve mescitleri tahrip ettiği bu süreçte mescitlerin maneviyatına zarar veren etkinlikler asla kabul edilemez."

(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *