image

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kitap Okuma Noktası toplantı salonunda gerçekleşen panele İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürü Faik Gündüz, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program sunuculuğunu Batman Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Simge Akın'ın yaptığı panel başkanlığını Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencisi Esra Beder üstlendi. Panelistlerden TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Yağmur Petek, "Mustafa Kutlu Eserlerinde Anadolu İnsanı ve Taşra Yaşamı" konusunu ele alırken, Raman Anadolu Lisesi Öğrencisi Fatma Kandemir "Mustafa Kutlu Eserlerinde Toprak Sevdası" üzerinde durdu. Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi Öğrencisi Yağmur Çiçek, "Mustafa Kutlu Eserleriyle Ele Alınan Toplum" konusunu, Batman Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Zehra Yılmaz "Mustafa Kutlu'nun Eserlerinde Kadın" konusunu ve Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Yıldırım ise "Mustafa Kutlu'nun Eserlerinde İslam Dininin İzleri" konusunu anlattı.

Panelin sonunda "Hikâyemizin Yarım Asırlık Çınarı: Mustafa Kutlu" başlıklı oturumun değerlendirme konuşmalarını Şube Müdürü Faik Gündüz ve Öğretmen Naman Bakaç yaptı.

Panelin sonunda kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, düzenlenen etkinlikte yer alan öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederken, öğrencilere destek veren öğretmenlere de teşekkür etti. Okuma ve panellerin, Mustafa Kutlu'nun ardından Cengiz Aytmatov ve Tarık Buğra panelleriyle devam edileceğini belirtti.

"İyi okuyan iyi yazardır, sizler çok iyi okuyorsunuz ve yazmalısınız. Bilgiyi sadece kendi içinde toplamayın, yazın ki başkaları da bu bilgilerden faydalanabilsin. Yazmak, bilgi ve deneyimin paylaşımı içindir." diyen İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, gençlerin yazma sürecindeki emek ve değeri vurguladı.

Öğretmenlerin rehberliğinde gerçekleşen okuma etkinliklerinin gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlayan faaliyetlerden biri olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran gençlere hitaben, "Çok güzel ve hayırlı bir iş içindesiniz. Çok okuyarak hem kendinize hem de ülkemize ve insanlığa mutlaka fayda vereceksiniz. Her iyi kitap, insanlığın ortak malıdır ve her iyi kitaptan tüm insanlık istifade eder. İyi kitapları okuyacak ve iyi yazılar yazacaksınız. İnşallah ülkemizin ve insanlığın yararına sunacaksınız." dedi.

Panel, öğrencilere katılım belgesi ve hediyeleri, öğretmenlerine teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *