image

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesinin İşyeri Temsilcileri Toplantısı Şube Başkanı Şehmuz Önlü başkanlığında, yönetim kurulu üyeleri ve iş yeri temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantının açış konuşmasını Şube Başkanı Şehmuz Önlü gerçekleştirdi. Önlü konuşmasında, “Büyük usta, bilge şair Akif İnan'in çöllere diktiği fidanlar birer ağaç oldu, yeni filizler veriyor. Her filizin yürek taşıdığı, her filizde serpilen yüreklerin tek bir yürek olup yeryüzü coğrafyasında Eğitim Bir-Sen'e dönüştüğü zamana tanıklık ettik. Eğitim-Bir-Sen; gelenekle beslenen, insan ve modern zamanları bilen akılların ve gönüllerin dokuduğu bir gergef gibidir.” dedi.

Önlü konuşmasının devamında, “Bizler bize yüklenen misyonu daha illeri götürmek için mücadele etmeliyiz. Bundan dolayıdır ki kamu çalışanın her türlü talebini en yüksek şekilde dille getirmek zorunda olduğumuz gibi coğrafyamızda ve dünya genelinde yaşanana olaylara tepki vermekte en büyük görevlerimizdendir.” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki vahşi saldırılara da temas eden Önlü, “Bugün terör devleti İsrail; Gazze halkının suyunu, gıdasını, elektriğini ve iletişimini keserek milyonlarca insanı açlığa ve ölüme mahkûm etmiştir. Bugün Gazze'de sadece çocuklar, kadınlar, yaşlılar, değil aynı zamanda insanlığa dair tüm değerler de katledilmektedir. Maalesef bu vahşet karşısında devletler, uluslararası kuruluşlar ve insan hakları örgütleri ihlallerin önüne geçecek hiçbir somut adım atmıyor.  Bizler insanlığın bir gereği olarak asla susmayacağız. Asla sessiz kalmayacağız. Gazze davasına ve her masum insanın yaşam mücadelesine sahip çıkmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sendikalarının büyüdüğünü belirten Önlü, “Sendikamız eğitim çalışanın oluğu her alanda varlığını en etkin şekilde gösteriyor. Üyesine değer, eğitime dair yönetim süreç ve sistemlere önem vererek yol alıyoruz. Sorunları görme ve çözme, doğruları bilme ve ifade etme noktasında güçlü sesi çıkarmanın, özlü sözü ortaya koymanın, örgütlü gücüyle eğitime dair her konunun doğal tarafı ve yok sayılamaz muhatabı olmanın gereklerini hakkıyla yerine getirme iradesiyle hareket ediyoruz. Eylemlerimiz ve eğitime dair görüşlerimiz üzerinden üyelerimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa ‘daha iyisi, daha doğrusu, daha adili mümkün ve gereklidir mesajını veriyor, bunun gerçekleşmesi için ter akıtıyoruz.  Bundan dolayıdır ki hem şehrimizde hem de ülkemizde her gün yeni kayıtları büyüyen bir emek sendikası haline geldik. Yeni dönemimizde bugün itibarı ile 777 yeni üye kaydı ile şükürler olsun Batman’da Eğitim-Bir-Sen olarak dört bin sayısını geride bıraktık. Hedefimiz 15 Mayıs 2024 tarihinde kadar 4444 üye sayısını yakalamak olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Önlü, “Okul ve kurum temsilciliği görevi Eğitim-Bir-Sen için etkin bir hücre görevidir. Öncelikle bizleri beş defa ülke genelinde en çok üye kazandıran iller arasında almamıza sağlayan siz teşkilatın öncülerine teşekkür ediyorum. Her işyerinde Eğitim-Bir-Sen’in gören gözü, tutan eli ve kutlu yürüyüşü gerçekleştiren ayakları olduğunuzu, bu bilinçle yapılacak temsilcilik görevi bizleri daha etkin ve daha güçlü kılacaktır. Dünya ölçeğinde her gün dejenerasyonun oraya buraya savurduğu bu zamanda Kadın, Gençlik ve Engelli Komisyonlarımız umut olacak örgütlülüğünüz bizim için de bir umut kaynağıdır. Eğitim-Bir-Sen, emeği, kendi medeniyet kodlarıyla tanımlarken, insanı bir bütün olarak görerek, örgütlülüğü ve dolayısıyla gücü nispetinde insanın sömürülmesinin önüne geçme derdindedir.” dedi. Toplantı katılımcıların soru ve cevap kısmı ile sona erdi.

VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *