image

Ofisten yapılan açıklamada, işgal kuvvetlerinin, basın mensuplarını katlederek gerçeklerin, mağdur durumdaki Filistin halkının penceresinden dünya kamuoyuna yansıtılmasını, doğru bilgilerin ve haberlerin dünya halklarına olduğu gibi aktarılmasını engellemeyi amaçladığını belirtti.

Bütün bu saldırılarının amacının sahada çalışan gazetecileri korkutmak, onları olan bitenler hakkında suskunluğa zorlamak olduğu ifade edilen açıklamada, ancak Filistinli gazetecilerin daha önce görülmemiş bir şekilde çok büyük bir gayret göstererek siyonist vahşetin gerçek yüzünü dünya kamuoyuna yansıttıkları kaydedildi.

Gazetecilerin ayrıca sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik olarak sergilenen vahşeti gün yüzüne çıkarıp vicdan sahiplerinin dikkatlerine sunmayı başardıkları belirtildi.

işgal ordusunun Gazze'ye yönelik vahşi soykırım saldırıları sürecinde 86 bay ve bayan basın mensubunu kasıtlı olarak öldürdüğünün vurgulandığı açıklamada ayrıca işgal kuvvetlerinin Gazze bölgesine girmesinden bu yana, tespit edildiği kadarıyla şimdiye kadar 6 gazeteciyi esir aldığı belirtildi. Açıklamada, bu durumun savaş hallerinde sahadaki gelişmeleri tespit etmekle meşgul kişilerin güvenliklerinin sağlanmasına dair tüm uluslararası anlaşmalara ve yasalara aykırı olduğuna dikkat çekildi. 

İşgalci siyonistler, gazetecileri kasıtlı olarak katletmenin yanı sıra onların ailelerin de bilinçli olarak hedef aldı. Dün düzenlenen işgal saldırısında da El-Cezire'nin muhabirlerinden Enes Eş-Şerif'in ailesinin evini hedef alınması sonucu, babası şehit olmuştu. 

El-Cezire'nin Gazze'deki  aktif muhabirlerinden Vail Dahduh'un ailesinin bulunduğu eve de 25 Ekim gecesi saldırı düzenlenerek, eşi, oğlu, kızı ve bir torunu şehit edilmişti.
(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *