image

Kristal Park'ta gerçekleştirilen, sinevizyon gösterimi ve ekonomi değerlendirme sunumu ile başlayan programda, şehrin ekonomisi ile ilgili ayrıntılar konuşuldu.

Açılış konuşmasını yapan ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, Batman'ın ileri seviyeye gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

"Şimşek ve Nasıroğlu Batman için bir şans!"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun Batman için bir şans olduğuna işaret eden Nasıroğlu, Batman'ın başlıca sorunlarına da değindi.

Uçak sefer sayılarının artırılması, yeni OSB sitelerinin kurulması ve Batman'ın giriş yolları gibi elzem konuları gündeme getiren Başkan Nasıroğlu, çalışma hayatında teşvik ve kredilerin, SGK, DİKA, İŞKUR ve KOSGEB tarafından sunulan birçok teşviğin bölgesel değil il bazında verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ASKON'un kurulduğu tarihten itibaren 10 binin üzerinde kişiye iş imkânı sağladığını ve üyeleri vasıtasıyla en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını anlatan Başkan Nasıroğlu, yaptıkları yatırımlarla Batman ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunduklarını vurguladı.

Başkan Nasıroğlu, ASKON olarak kamu yararına çalıştıklarını ve teknolojik ürünlerle öncelikle ilimizin ve ülke ekonomisine, insanlığın müreffeh bir seviyeye ulaşmasına katkı sağladıklarını dile getirdi.

ASKON'un asil ve dik duruşun sembolü olduğuna işaret eden Nasıroğlu, ticarette ahlak ilkelerini gözeterek bu bağlamda azim ve kararlılıkla çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Programda konuşan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ise ASKON'un yapmış olduğu çalışmaları önemli bulduğunu söyledi.

Hiçbir işin tek başına başarılamayacağına dikkat çeken Milletvekili Nasıroğlu, Batman'ı geleceğe taşımak için hep birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Nasıroğlu, "Sizlerin yapmış olduğu çalışmaları önemli buluyorum. Azminizi kaybetmeden çalışmalarınıza devam edin. Adım adım şehrimizi geleceğe taşımak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Hep birlikte şehrimiz için değer üretelim. Bizim sivil toplum örgütlerinden beklentimiz, ilin gelişmesi için çaba göstermeleri, proje üretmeleri, imkanları ölçüsünde istihdama destek olmalarıdır." ifadelerini kullandı.

"Hep beraber Batman'ı güzel yerlere taşıyalım"

"Hep beraber Batman'ı kalkındıralım ve el ele verip güzel işlere imza atalım." diyen Nasıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hep beraber Batman'ı güzel yerlere taşıyalım. Bu, hepimizin memleketimize olan borcudur. Hepimiz kendi çapımız da bu kıymetli topraklara bir şeyler kazandırmak istiyoruz. Çünkü buraya gönül borcumuz ve sevdamız var."

Yaşadıkları bölgede eskiye kıyasla çok şeyin değiştiğini anımsatan Nasıroğlu, "Geçmişe dönüp baktığımızda, geçmiş ile bugünü kıyasladığımızda arada dağlar kadar fark var. Şu an iyiye doğru giden bir gidişat var. Bu olumlu gidişatın çıtasını daha yukarıya taşımak ve geçmişte yaşanan travmaları tekrar yaşamamak adına çok çalışmamız lazım." diye konuştu.

Çocukların geleceği için çok çalışmak gerektiğini söyleyen Nasıroğlu, "Çocuklarımıza ve gençlerimizi sahiplenmemiz lazım. Sizler iş dünyası olarak bu noktada önemli bir misyon üstleniyorsunuz. Hedeflerinizi ve hayallerinizi daha da büyük tutarsanız bu kent bölgenin mega kenti olur.  Batman Türkiye'nin parlayan yıldızı bir büyükşehir olur." şeklinde konuştu. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *