image

Enerji Koordinasyon Merkezi Yöneticileri Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ve Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür’ ün koordinasyonları ile düzenlenen “Enerji Verimliliği ve Tasarrufunun Önemi” adlı konferans Beşiri Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşti.

Programa katılan konuklara “Dün Bugün Yarın Batman” kitabının hediye edilmesi ile başlayan konferansa Vali Vekili ve İlçe Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Jandarma Komutanı, imamlar, okul idarecileri ve muhtarlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir göreve geldiği günden bugüne enerji alanında yapılan çalışmalar, Batman’ın tanıtımı noktasında ve halkı bilinçlendirmek adına yaptıkları çalışmalardan söz etti.

Enerjinin verimli kullanılması ve tasarrufunun önemi konusunda konferanslarını gerçekleştiren Enerji Koordinasyon Merkezi Yöneticileri, bölgemizde yaşanan su sıkıntıları bu durumun sebeplerini, bu durumun yanlış uygulanan tarımsal faaliyetlerle bağlantısını, ekonomiye ve geleceğe olan etkisini katılan misafirlerle paylaştı.

Sunumlarda, elektrik alanında da yapılacak olan tasarrufun önce evde başlaması gerektiğine dair rakamsal verilere yer verildi. Alanlarında kanaat önderi olan muhtar ve imamlardan bu konuda çevrelerini bilgilendirmelerini istenildi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *